REVOLUCIJA U SUPERLIGI: Pet izmena do kraja prvenstva, umesto dosadašnjih tri! (FOTO)
Foto: FK Crvena Zvezda

na preporuku FIFA

REVOLUCIJA U SUPERLIGI: Pet izmena do kraja prvenstva, umesto dosadašnjih tri! (FOTO)

Fudbal -

Važna stavka je da će svaki klub moći da izvrši pet zamena igrača, ali samo uz tri prekida igre

Posle koronavirusa svet definitivno neće biti isti, a tek fudbal. Zbog prekida fudbalskih prvenstava usred sezone FIFA je preporučila svim nacionalnim savezima da posle nastavka šampionata klubovi mogu da tokom jedne utakmice izvrše pet izmena, umesto dosadašnjih tri.

Uprave takmičenja nisu u obavezi da prihvate ovu preporuku FIFA, ali kako Kurir saznaje FSS i Zajednica superligaša saglasni su sa ovim predlogom. To praktično znači, da će sve ekipe u nastavku Superlige, u preostala četiri kola, moći da izvrše pet zamena fudbalera. Uz jednu bitnu napomenu. Svaki klub imaće mogućnost da tri puta prekine igru zbog izmena. Naravno, zamene će moći da se vrše i u poluvremenu. To znači da će u jednom od tri prekida moći da uvedu dvojicu, ili trojicu fudbalera.

foto: Starsport

Razlog za ovakvu preporuku FIFA jeste pauza od skoro dva meseca koja je usledila zbog koronavirusa, pa je sasvim izvesno da se fudbaleri neće moći maksimalno spremiti za mesec dana, za nastavak šampionata. Da bi se sprečila iscrpljenost igrača i moguće povrede, FIFA se odlučila na ovakvu odluku.

Kurir sport/A.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track