ZVEZDAN TERZIĆ O REGIONALNOM TAKMIČENJU: Treba da formiramo ligu sa Bugarima, Mađarima i Rumunima (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

NAJBOLJE REŠENJE

ZVEZDAN TERZIĆ O REGIONALNOM TAKMIČENJU: Treba da formiramo ligu sa Bugarima, Mađarima i Rumunima (FOTO)

Fudbal -

Generalni direktor Crvene zvezde rekao je da bi trebalo razmišljati o regionalnoj ligi zajedno sa Mađarskom, Bugarskom, Rumunijom i da to bilo najbolje rešenje za ovaj deo Evrope.

- Trebalo bi da razmišljaju o regionalnoj ligi. Imamo primer Belgije i Holandije, razrađuju model zajedničkog takmičenja. Da se nije pogoršala politička situacija to bi učinile i Rusija i Ukrajina. Srbija, Mađarska, Rumunija i Bugarska su područja sa zbirom od oko 50.000.000 stanovnika, postojalo bi interesovanje publike, televizije i sponzora. To bi donosilo prihode od ulaznica, TV prava i sponzora - kazao je Terzić za Sportski žurnal i dodao:

foto: Profimedia

- Računam da bi Srbija, Mađarska, Rumunija i Bugarska davale po četiri predstavnika, bila bi to liga sa jakim TV pravima i prolaznosti za osam ekipa u evropska takmičenja. Kao rukovodilac već šest godina velikog kluba kao što je Crvena zvezda, moram da razmišljam kako da se prilagodimo aktuelnoj situaciji i razmišljam o povećanju prihoda, kako da ne zavisimo od prodaje igrača. Kako da Zvezda bude odgovorno održim sistem na ekonomskim osnovama, sa zdravim finansijama i da ostvaruje dobre rezultate i zadovolji velike sportske ambicije navijača.

(M. N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track