AFERA PEČENJE! Pozajmio od Bate Kan Kana 3.000 EVRA ZA ''OPERACIJU RAMENA'', a od danas će odlučivati o srpskom fudbalu!
Foto: Nebojša Mandić, Printscreen

skandal

AFERA PEČENJE! Pozajmio od Bate Kan Kana 3.000 EVRA ZA ''OPERACIJU RAMENA'', a od danas će odlučivati o srpskom fudbalu!

Fudbal -

Da li se sećate fudbalskog sudije Mihaila Jeknića? Arbitar koji je bio u centru pažnje srpske javnosti pre 12 godina kada je uhapšen zbog sumnje da je kao glavni sudija namestio utakmicu Mladost Lučani - Vojvodina (0:1), vraća se u naš fudbal.

Jeknić je davne 2008. godine uhapšen, u akciji koja je dobila ime "afera pečenje", sa 3.000 evra koje je dobio od Bate Butorovića, predsednika Vojvodine. Poznati sudija je tvrdio da je tih 3.000 evra pozajmio od Bate Kan Kana za operaciju ramena, a da mu ih je kasnije i vratio. Predsednik Vojvodine je to potvrdio.

Ceo sudski proces je trajao neverovatnih osam godina, a Jeknić je na kraju oslobođen optužbi i ceo slučaj je obustavljen. Razlog za odustajanje od daljeg krivičnog gonjenja nije naveden u podnesku koje je Tužilaštvo u februaru 2016. godine dostavilo sudu.

Nekadašnji arbitar od naredne sezone vraća se u srpski fudbal. On će, prema pisanju Žurnala, biti posmatrač suđenja na mečevima Super lige u sezoni 2020/21.

Kurir sport / M. B.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track