VAŽNIJE MI ZDRAVLJE PORODICE OD FUDBALA: Mogu da mi uzmu pare, pa šta? Već sam bio bez njih, ne sekiram se! (VIDEO)
Foto: EPA

TROJ DINI

VAŽNIJE MI ZDRAVLJE PORODICE OD FUDBALA: Mogu da mi uzmu pare, pa šta? Već sam bio bez njih, ne sekiram se! (VIDEO)

Fudbal -

Legendarni kapiten Votforda Troj Dini odbacio je mogućnost da Premijer liga bude nastavljena.

Bar što se njega tiče, dileme nema. Iskusni as ne želi ad se vrati na teren sve dok postoji bilo kakva mogućnost od zaraze koronavirsuom. Jednostavno je zdravlje najbližih je mnogo važnije od fudbala.

- Ako osetim da ću tako ugroziti svoju porodicu neću to raditi. Neću izlagati najbliže bilo kakvom riziku - poručuje Dini, čovek koji od 2010. godine nosi dres Votforda.

Iskusni napadač (31) prošao je sve i svašta u karijeri, a za klub u kom se oseća kao kod kuće odigrao je 358 utakmica i postigao 120 golova. Ljubitelji fudbala širom sveta pamte ga po onom golu Lesteru u polufinalu plej-ofa za Premijer ligu, kada je u 98. minutu "lisicama" zagorčao sudbinu i eliminisao ih. Umeo je pijan da da sedam golova na utakmici, bio je u zatvoru zbog premlaćivanja čoveka, ukratko zna i za tamnu stranu života.

I baš zbog toga njegova poruka da nema nameru da se vrati na teren, te obrazloženje iste zvuče snažnije.

- Pričaju da će se igrati bez navijača. Pa ako nije bezbedno za njih na tribinama kako će biti za igrače? Evo primera, mi se kod kornera branimo sa 11 igrača, a to znači da će biti 18, 19 fudbalera ispred gola. Tu nema socijalnog distanciranja. Ja prosto neću igrati! Šta mgu da mi urade? Da mi uzmu pare zbog toga? Znate šta, već sam bio bez novca, ne sekiram se zbog toga - zaključio je legendarnio špic Votforda.

(Gojko Filipović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track