TOTI HTEO NAMERNO DA PROMAŠI PENAL: Plan Princa Rima se ipak izjalovio, ali je ostao LEGENDA za sva vremena (VIDEO)
Foto: AP

NERVOZAN KO PAS

TOTI HTEO NAMERNO DA PROMAŠI PENAL: Plan Princa Rima se ipak izjalovio, ali je ostao LEGENDA za sva vremena (VIDEO)

Fudbal -

Legendarni italijanski fudbaler Frančesko Toti od dresa Rome, za koju je igrao tokom cele karijere, oprostio se 2017. godine.

Njegova "vučica" slavila je u tom posebnom meču sa 3:2, a Đenovi je presudio Peroti duboko u nadoknadi vremena, valjda u poslednjim trenucima igre. A čuveni Princ Rima nije tako planirao oproštaj. Kako je sve izgledalo danima pred poslednju utakmicu kapitena u omiljenom mu dresu objasnio je njegov nekadašnji saigrač Huan Žesus.

- Bio je nervozan celu nedelju. Znao je i ranije reći da je kraj, pa se predomisliti, ali sada je bilo drugačije. Na sastanku u svlačionici pre utakmice sa Đenovom nam je saopštio šta planira da uradi: "Ako dobijemo penal, neću dati gol. Šutnuću loptu na tribine, među navijače" - ispričao je Brazilac.

Kako utakmica nije išla baš kako se očekivalo i kako je Roma tek u nadoknadi obezbedila plasman u Ligu šampiona, sigurno je da bi Toti odustao od plana da je za njegov tim dosuđen jedanaesterac. Ali, najstrože kazne na tom meču nije bilo.

foto: Fonet/AP

- Nije bilo penala, pa je umesto toga potpisao loptu i poslao je na tribinu sa najvernijim navijačima posle meča. Pričamo o fantastičnoj osobi koja je uvek tu da pomogne kome treba, a da to niko ne sazna. Čast je bila igrati zajedno u njegovoj poslednjoj sezoni. Mogao je da osvoji mnogo više, ali on nije želeo da napusti Romu i zaigra za neki drugi klub - zaključio je Žesus.

G. F./ Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track