OTKRIVENO ZAŠTO JE LIVERPUL IZGUBIO FINALE LIGE ŠAMPIONA 2007: Krauč se namerno ZAKUCAO u Kajta na trci dan pre meča!
Foto: Profimedia

SVAŠTA

OTKRIVENO ZAŠTO JE LIVERPUL IZGUBIO FINALE LIGE ŠAMPIONA 2007: Krauč se namerno ZAKUCAO u Kajta na trci dan pre meča!

Fudbal -

Nakon antologijskog istanbulskog finala Lige šampiona u kom je Liverpul nakon neverovatnog preokreta i penala savladao Milan i uzeo titulu, isti timovi borili su se za trofej i 2007. godine.

Scenario je ovog puta bio drugačiji, italijanski tim je slavio sa 2:1 golovima Felipea Inzagija, a tadašnji centarfor tima sa Enfilda Piter Krauč, koji je u igru ušao u 78. minutu, otkrio je kako je možda kriv za poraz. Tačnije kako je dan ranije možda doneo lošu odluku.

foto: Profimedia

Jedini gol za Liverpul postigao je Dirk Kajt u 89. minutu, ali je pitanje da li bi Holnađanin bio ubojitiji i opasniji da je u meč ušao bez traume koju mu je saigrač servirao dan ranije.

- Pre finalne utakmice u Ligi šampiona 2007. godine otišli smo na karting. Usred trke sam shvatio da su mi otkazale kočnice. Video sam da su ispred mene Ćabi Alonso i Dirk Kajt i postavio sam sebi samo jedno pitanje:" Ko nam je važniji za utakmicu od njih dvojice?". I zakucao sam se u Kajta - rekao je Krauč i tako na neki način "priznao svoje grehe" iz Atine pre 13 godina.

(Gojko Filipović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track