NEMA ŠAMPIONSKOG PEHARA ZA DELIJE: Crvena zvezda bez slavlja 29. maja posle meča na Banjici! (FOTO)
Foto: Www.crvenazvezdafk.com

odluka fss i zajednice

NEMA ŠAMPIONSKOG PEHARA ZA DELIJE: Crvena zvezda bez slavlja 29. maja posle meča na Banjici! (FOTO)

Fudbal -

Crveno-beli će titulu sa trofejom moći da proslave tek 20. juna na Marakani u utakmici poslednjeg kola protiv Proletera iz Novog Sada

Fudbalerima Crvene zvezde pehar šampiona neće biti uručen 29. maja na meču protiv Rada, već u poslednjem kolu 20. juna kada crveno-beli na svom terenu igraju protiv Proletera. To je odluka Zajednice i FSS koju je za Kurir ekskluzivno preneo Dragomir Lazović, predsednik Zajednice.

Crvena zvezda sledećeg petka, baš na godišnjicu istorijske utakmice u Bariju o osvajanja titule evropskog šampiona protiv Olimpika 1991, igra meč protiv Rada na Banjici. Crveno-belima pobeda garantuje novu, 31. po redu titulu.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Međutim, uručenje pehara moraće da sačeka 20. jun.

- Odluka je da se novom šampionu države pehar uruči u poslednjem kolu. Tako da nikakve svečanosti neće biti 29. maja, niti će pehar biti na toj utakmici - rekao je Dragomir Lazović, predsednik Zajednice i dodao:

foto: Printskrin

- Prema protokolu dva pehar treba da predaju predstavnik Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice. Još nismo odlučili ko će to biti. Nismo se još bavili detaljima oko toga, ali oni će biti u skladu sa trenutnom situacijom, vezanoj za bezbednosne mere zbog koronavirusa.

Kurir sport/A. Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track