SJOMIN JE KOČIO LOKOMOTIVU: Za Širokova su pričali da je SRBOMRZAC, ali sad brani SRBINA
Foto: Instagram

reč stručnjaka

SJOMIN JE KOČIO LOKOMOTIVU: Za Širokova su pričali da je SRBOMRZAC, ali sad brani SRBINA

Fudbal -

Bivši ruski as Roman Širokov jedan je od retkih ljudi iz javnog i fudbalskog života Rusije koji je video razlog za smenu Juriuja Sjomina u ruskoj Lokomotivi.

Istine radi, Širokov nije rekao ni lepu reč za Sjominovog naslednika Marka Nikolića, ali ga bar nije vređao poput mnogih drugih bivših igrača, trenera i mendažera.

foto: Starsport©

Širokov je dao veoma jednostavne razloge zbog kojih iskusnom stručnjaku nije trebalo da se ponudi produžetak ugovora:

- Lokomotiva mora da se bori za titulu svake godine, što se već dve godine u nizu nije dogodilo. Pod tim stručnjakom tim ne napreduje. Ističe se da su igrali u Ligi šampiona, a tamo nismo videli neki rezultat - rekao je nekadašnji igrač CSKA, Zenita i Rostova.

Inače, Širkov je u jednom trenutku proglašen od ruske štampe za proverenog "srbomrsca". Do ovakvog zaključka su došli jer je 2009. godine na prvom treningu tako snažno uklizao tek pridošlom pojačanju iz PSŽ Mateji Kežmanu, da su se posle toga počeli da šamaraju još dok su ležali na zemlji.

Ovde se nije zaustavio. Po odlasku iz Zenita najčešće je ružne komentare upućivao na račun aktuelnog Zvezdinog levog beka Milana Rodića i mladog crnogorskog reprezentativca Luku Đorđevića. Nije do kraja objašnjeno šta su mu ova dvojica zgrešila.

D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track