MIHA OTVORIO DUŠU: Moj najvažniji gol u karijeri? Onaj protiv Bajerna za Zvezdu u polufinalu Kupa šampiona! (VIDEO)
Foto: AP

istinsko zadovoljstvo

MIHA OTVORIO DUŠU: Moj najvažniji gol u karijeri? Onaj protiv Bajerna za Zvezdu u polufinalu Kupa šampiona! (VIDEO)

Fudbal -

Siniša Mihajlović se prisetio dana provedenih u crveno-belom dresu

Siniša Mihajlović, čovek kome se divi Evropa, zbog životne energije koju širi, bez obzira na ozbiljne zdravstvene probleme. U razgovoru sa italijanskim novinarima Miha se prisetio dana provedenih u Crvenoj zvezdi, odnosno pohoda na titulu Kupa evropskih šampiona 1991. godine u Bariju.

- Najneizvesnije utakmice odigrao sam dok sam bio fudbaler Crvene zvezde. Navijač sam tog kluba, valjda je to zato. Osvojio sam prvenstvo Jugoslavije, Kup šampiona Evrope, Interkontinentalni kup u Japanu. Sanjao sam kao klinac da igram u Crvenoj zvezdi i uspeo sam taj san da ostvarim. Takođe, što je veoma važno, osvajao sam trofeje - prisetio se Siniša Mihajlović.

Sadašnji trener Bolonje dve godine je nosio dres Crvene zvezde, od 1990. do 1992. godine, za koju je odigrao 38 utakmica i dao devet golova. Posle je bio daleko efikasniji u Sampdoriji, Laciju i Interu. Otkrio je i koji mu je najvažniji gol u karijeri.

foto: Printscreen

- Svi golovi su mi dragi, to je kao kad pitate oca, koje dete mu je najlepše... Nema, sva su lepa. Nisam neko ko je postigao 300 golova, ali nisam ni neko ko je dao tek nekoliko. Ne znam koji je bio najlepši, ali znam koji mi je najdraži. Svakako onaj u polufinalu Kupa šampiona protiv Bajerna u dresu Crvene zvezde.

Najveće zadovoljstvo u karijeri Siniša Mihajlović takođe nosi iz vremena kada je igrao za Crvenu zvezdu.

foto: Profimedia

- Osvajanje Kupa šampiona, definitivno. Samo dve ekipe iz Istočne Evrope uspele su da ostvare taj podvig. Steaua i Crvena zvezda. Kada dođeš da igraš u voljeni klub, a onda osvojiš Kup šampiona, pa šta ćeš više. Većina nas u Crvenoj zvezdi smo tada bili veoma mladi, praktički još smo bili deca. Nismo bili svesni svoje snage, ali smo bili mladi i puni entuzijazma koji su nas vodili ka uspehu - zaključio je Siniša Mihajlović.

Kurir sport/BFC Academy Webinar

Kurir sport / A.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track