TRAGIČAN ODLAZAK MILJANA MRDAKOVIĆA Igor Matić: Cela naša generacija je u šoku!
Foto: Kurir

POTRESNO

TRAGIČAN ODLAZAK MILJANA MRDAKOVIĆA Igor Matić: Cela naša generacija je u šoku!

Fudbal -

Proveli smo zajedno jedan prelep period u karijeri, ovo je potpuno tragično i šokantno, priča za Kurir nekadašnji as OFK Beograda

Samoubistvo Miljana Mrdakovića (38) ostavilo je u potpunoj neverici njegove nekadašnje saigrače. Nikome nije bilo ni na kraj pameti da ovo može da se dogodi. Igor Matić igrao je s Mrdakovićem u OFK Beogradu, bili su strašan tandem, kao i kompletna ta generacija.

- Proveli smo zajedno jedan prelep period u karijeri... Tragično i šokantno je bilo za mene kada sam čuo tu vest. Ceo dan mi je zvonio telefon, milion poziva od bivših saigrača i ljudi iz sveta fudbala... Strašno, zaista, svi smo u šoku i dalje - počeo je priču Matić za Kurir.

foto: Printscreen

Ostali su Igor i Miljan u kontaktu i posle tog perioda na Karaburmi. Ne toliko intenzivnom, ali...

- Čuli smo se pre tri-četiri meseca u vezi sa njegovim sinom, koji igra fudbal. Nisam mogao ni da naslutim iz tog razgovora da će se nešto ovako desiti.

Nikola Damjanac, Marko Baša, Đorđe Jokić, Duško Tošić, Bane Ivanović, Miloš Kolaković, Miljan, vi... Kakva generacija!

- Ne mogu da kažem baš neponovljiva, ali zaista je to bio jedan pravi drim-tim. Sad se ovo desilo, zaista potresno, tragično i bolno - priča Matić, aktuelni direktor omladinske škole Čukaričkog.

APEL MATIĆA: Potražite stručnu pomoć, to nije sramota

Fudbaleri imaju velike problem po završetku karijere. Mnogi se izgube u tom prelazu.

- Šta god da je razlog, ovo što se desilo s Miljanom ne sme da bude rešenje. Imaš probleme? Izbori se s njima. Imaš porodicu, prijatelje, ljude za koje živiš, za koje se boriš - rekao je Matić i dodao:

- Čitao sam nedavno da oko 70 odsto Engleza ulazi u problem depresije i anksioznosti. Kada dođe do toga, potrebno je potražiti stručnu pomoć. Nije to nikakva sramota ili slično, već nešto najnormalnije.

Poruka za kraj više nego jasna.

- Posebno mi sportisti, ako ne pronađemo svrhu života posle karijere, jer je promena drastična. Nema više tog adrenalina, ne može da se pronađe cilj... U Americi na jednu porodicu ide jedan psiholog. Ponavljam, nije sramota. Kurir sport / M. Bjelinić

POLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track