VLADAN LUKIĆ IMAO TEŽAK INFARKT, BIO MRTAV DVA MINUTA! Životna drama slavnog fudbalera!
Foto: Marina Lopičić

Otkrivamo: BIVŠI FUDBALER I PREDSEDNIK ZVEZDE PREŽIVEO SRČANI UDAR

VLADAN LUKIĆ IMAO TEŽAK INFARKT, BIO MRTAV DVA MINUTA! Životna drama slavnog fudbalera!

Fudbal -

Vladan Lukić preživeo je srčani udar, saznaje Kurir i bio je mrtav čitava dva minuta!

Legenda Crvene zvezde i bivši predsednik kluba hitno je primljen u bolnicu, gde je uspešno operisan, a za naš list otkriva šta mu se tačno desilo.

Oporavljam se

- Imao sam infarkt! Hvala bogu da je sve prošlo dobro i kako treba. Ugrađen mi je jedan stent, nalazi su dobri i pušten sam na kućno lečenje. Najvažnije je da je glava na ramenima - ohrabrujuće je zvučao na početku razgovora slavni fudbaler.

foto: Starsport©

Član čuvene zlatne generacije Crvene zvezde iz Barija 1991. godine, kako kaže, gledao je smrti u oči, a srčani udar preživeo je na nogama.

- Igrao sam fudbal u balonu sa svojim društvom, starom ekipom s kojom to radim godinama. Posle utakmice seli smo da se osvežimo i tu u prijatnom razgovoru proveli sigurno sat vremena. Uobičajeno, jer to radimo svaki put. Odjednom, osetio sam da počinjem čudno da se osećam i kako mi se gasi slika - prepričao je teške trenutke Lukić i dodao da mu nije bilo svejedno kad je došao pri svesti:

- Bio sam bez svesti negde oko dva minuta! Posle sam se vratio u život i bio svestan svega što mi se dešava. Međutim, baš sam se loše osećao i posle toga smo otišli u bolnicu.

foto: Starsport©

Lekari za divljenje

Lukić je brzo zbrinut i po hitnom postupku operisan.

- Hvala našem medicinskom osoblju na ažurnosti i brizi. Na svom slučaju, ali i na drugim, video sam znanje i motivisanost naših lekara i medicinskog osoblja. Oni zaslužuju divljenje. Hvala im još jednom - poručio je legendarni fudbaler i bivši predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić u ekskluzivnoj ispovesti za Kurir.

Moguća posledica bombardovanja 1999. godine

PREKINUO FUDBALSKU KARIJERU DA BI BRANIO SRBIJU OD NATO BOMBI

Vladan Lukić je ne samo poznati bivši igrač već i nacionalni heroj. Jedini je od srpskih fudbalera prekinuo profesionalnu karijeru tokom agresije NATO 1999. godine, napustio francuski Mec, vratio se u zemlju i stavio na raspolaganje svojoj državi. Obukao je uniformu i bio raspoređen u jedinicu koja je branila Beograd na Kosmaju.

foto: Priavatna arhiva

- Tada sam kao Srbin osetio obavezu prema otadžbini, koja je bila napadnuta. Nadam se da se tako nešto strašno nikada više neće desiti. Bio sam dužan da budem u najtežim trenucima uz svoj narod i zato sam napustio Mec, iako sam imao odličan ugovor. Srbiji sam bio potreban kao vojnik. Služio sam vojsku, prošao obuku i bila mi je čast da branim otadžbinu - rekao je Lukić pre nekoliko godina.

Lukićeve „ratne fotografije“ u rovu na Kosmaju bile su prvi put objavljene u Grčkoj, i to uoči posete bivšeg predsednika SAD Bila Klintona Atini.

- Tokom bombardovanja bilo je i potresnih situacija, kada sam iz jedne kuće u Kumodražu izvlačio mrtva tela porodice koja je tu izbegla dan pre nego što će stradati. Moji ratni drugovi su jedva izbegli smrt dok su postavljali antenu RTS na Kosmaju... Izuzetno poštujem veru, verujem u sud Svevišnjeg i pravednost.

Kao predsednik Zvezde

VRATIO ROBERTA PROSINEČKOG, DOVEO PUTINA I „GASPROM“

Vladan Lukić bio je predsednik FK Crvena zvezda od 2009. do 2012. godine, kada je na tom mestu nasledio Dena Tanu. Vodio je klub u najtežim trenucima u njegovoj istoriji.

foto: Starsport©

Ostaće zabeleženo da je tokom svoje vladavine za trenera doveo Roberta Prosinečkog i da je u klub kao generalni sponzor ušla ruska kompanija „Gasprom“, koja je i danas jedan od važnijih finansijera Crvene zvezde. Specijalni gost na Marakani bio je i Vladimir Putin.

(Kurir.rs / Aleksandar Radonić / Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track