OZIL SKUPO PLATIO KUMSTVO SA ERDOGANOM: Mesut Ozil u problemu, gubi milione evra!
Foto: Reuters

niko ga neće

OZIL SKUPO PLATIO KUMSTVO SA ERDOGANOM: Mesut Ozil u problemu, gubi milione evra!

Fudbal -

Arsenal želi da ga se reši, a bogati sponzori Mercedes i Adidas ne žele saradnju sa problematičnim fudbalerom

Nemački fudbaler turskog porekla Mesut Ozil skupo plaća svoje kumstvo i prijateljstvo sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Njegov klub Arsenal voleo bi da mu vidi leđa, ali taj scenario nije izvestan, pošto Mesuta Ozila štiti ugovor i pravilnik FIFA. Englezi ne mirišu Ozila, ne samo zbog njegovog stava prema Erdoganu, već i zbog slabih partija koje pruža u redovima "topdžija".

foto: AP

Čelnici Arsenala smatraju da Mesut Ozil ne zaslužuje ugovor koji mu po sezoni omogućava platu od 20.000.000 evra. Redžep Tajip Erdogan bio je kum na venčanju Mesutu Ozilu sa bivšom mis Turske iz 2014. Aminom Ojundžu, a fudbaler je uvek pružao podršku predsedniku Turske.

foto: Pritnscreen/Instagram

Zbog odnosa sa Erdoganom, Ozil je ostao bez podrške brojnih sponzora. Prvo ga je napustio Mercedes, 2018. godine, kada su ga mediji u Nemačkoj optužili za debakl na SP u Rusiji.

Ovog leta, tačnije 1. jula Mesut Ozil ostaće kraći i za sponzorstvo od strane Adidasa, koje mu je donosilo 25.000.000 evra. Ugovor neće biti produžen i nemački as turskog porekla ostaće kraći za veliki novac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track