AKO MOŽE U KAFIĆU MOŽE I NA STADIONU: Treneri u Bundesligi traže ublažavanje zdravstvenih propisa!
Foto: Profimedia

POPUŠTANJE MERA

AKO MOŽE U KAFIĆU MOŽE I NA STADIONU: Treneri u Bundesligi traže ublažavanje zdravstvenih propisa!

Fudbal -

Treneri u Bundesligi zatražili suublažavanje strogih propisa lige, pozivajući se na opšte poboljšanje situacije sa koronavirusom u Nemačkoj.

Treneri i zamene na klupi moraju da se pridržavaju smernica za socijalno distanciranje, moraju da nose zaštitne maske, a fudbaleri ne smeju zagrljajima da proslavljaju golove.

Nemačka je, otkako je sezona u Bundesligi nastavljena, ublažila mere uvedene zbog pandemije.

"Malo je teško shvatiti zašto ljudi ponovo mogu da piju kapućino u kafiću bez nošenja maski, a mi direktori na tribinama smo i dalje priseljeni da držimo distancu i da nosimo maske", rekao je sportski direktor Bajer Leverkuzena Rudi Feler.

Otkako je sezona nastavljena nije bilo nijednog pozitivnog slučaja na COVID-19 u Bundesligi, ali timovi i dalje podležu stogim pravilima.

"Super je što možemo ponovo da igramo. Nemačka liga (DFL) je stvari uradila vrlo dobro. Ali protokoli su razradjeni u martu, a sada je jun", rekao je trener Leverkuzena Peter Boš.

Trener Paderborna Štefen Baumgart smatra da pravila moraju biti ublažena i za medije.

"Imamo snimatelje koji su sami i razdvojeni na 30 metara i moraju da nose maske. Imamo novinare čija pitanja ne razumemo jer nose masku dok držimo distancu od tri metra", rekao je on.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track