GOLEADA U LEVERKUZENU: Bajern siguran u gostima, remi Lajpciga i Paderborna
Foto: Profimedia

Bundesliga

GOLEADA U LEVERKUZENU: Bajern siguran u gostima, remi Lajpciga i Paderborna

Fudbal -

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su danas u gostima Bajer Leverkuzen sa 4:2, u utakmici 30. kola nemačke Bundeslige.

Lukas Alario je u desetom minutu doneo prednost Bajeru, ali je gostujući tim do kraja prvog poluvremena preokrenuo rezultat.

Prvo je Kingsli Koman izjednačio u 27. minutu, a potom su u finišu poluvremena, u 42. i 45. minutu, Leon Gorecka i Serž Gnabri preokrenuli na 1:3.

Robert Levandovski je u 66. minutu povisio na 1:4, a poraz Bejera ublažio je Florijan Virc u 89. minutu.

Bajern je prvi na tabeli sa 70 bodova, dok je Leverkuzen peti sa 56 osvojenih bodova.

Fudbaleri Bajerna su se pred današnji meč u Leverkuzenu zagrevali u majicama na kojima je bilo ispisano: "Crveni karton rasizmu - BlackLiveMatters" i tako se pridružili protestima protiv rasizma nakon ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda u SAD.

Fudbaleri Lajpciga i ;Paderborna odigrali su nerešeno 1:1.

Lajpcig je poveo u 27. minutu golom Patrika Šika i tu prednost je, sa igračem manje na terenu, čuvao do 92. minutu kada je Krisijan Štodik izjednačio na 1:1.

Lajpcig je treći na tabeli sa 59 bodova, ima bod manje od Borusije Dortmund, dok je Paderborn poslednji sa 20 osvojenih bodova.

Fudbaleri Fortune i Hofenhajma odigrali su nerešeno 2:2.

Domaća ekipa je povela golom Rovena Heningsa u petom minutu, da bi samo četiri minuta kasnije Benjamin Hubner dobio crveni karton i ostavio Hofenhajm sa deset igrača na terenu.

Medjutim, to nije poremetilo Hofenhajm pošto je Munas Dabur u 16. minutu izjednačio na 1:1, a potom je Stiven Cuber u 61. minutu doneo i prednost Hofenhajmu. Konačan rezultat postavio je Henings u 76. minutu sa penala.

Hofenhajm je šesti na tabeli sa 43 bodova, dok je Fortuna na 16. mestu sa 28 bodova.

Majnc je na gostovanju Ajntrahtu slavio sa 2:0 golovima Muse Niakatea i Pjera Kunde. Ajntraht je na 11. mestu na tabeli Bundeslige sa 35 bodova, dok je Majnc na poziciji 15 sa četiri boda manje.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track