FUDBALER SE PROBUDIO IZ KOME I UMISLIO DA JE HOLIVUDSKI GLUMAC: Skroz luda priča iz Premijer lige!
Foto: Printskrin/Instagram

engleska na nogama

FUDBALER SE PROBUDIO IZ KOME I UMISLIO DA JE HOLIVUDSKI GLUMAC: Skroz luda priča iz Premijer lige!

Fudbal -

Neverovatno životno iskustvo nekadašnjeg igrača Mančester junajteda

Nekadašnji fudbaler Mančester junajteda, Rori Kertis, akter je neverovatne priče i slučaja koji mu se dogodio. Njegovo životno iskustvo diglo je na noge celu Englesku, danima već ne silazi sa naslovnica listova na Ostrvu, gostuej u poznatim emisijama na TV.

A, zašto? Naime, Rori Kertis probudio se iz kome, počeo da govori francuskim jezikom i mislio za sebe da je čuveni holivudski glumac Metju Mekonahju.

foto: Printskrin/Instagram

Ovaj nekadašnji fudbaler Mančester junajteda u avgustu 2012. godine doživeo je tešku saobraćajnu nesreću zbog koje je šest dana proveo u indukovanoj komi. Prve prognoze nisu bile obećavajuće. Zbog ozbiljnih povreda glave, lekari su mislili da neće moći da hoda, niti da govori.

I onda se dešava čudo kada se Rori probudio iz kome. Usledilo je ono što je šokiralo kako doktore, tako i njega samog. Počeo je da govori na francuskom jeziku.

- Ne znam kako se to desilo. Sam od sebe sam na francuskom jeziku počeo da opisujem kako se osećam. U srednjoj školi sam učio francuski, ali sam ga baš loše govorio. Zaista ne znam kako je moj mozak uspeo da učini nešto tako - rekao je Kertis.

hand to heart hat’s off

A post shared by Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey) on

Druga čudna stvar u celoj priči, jer što je Rori Kertis za sebe umislio da je holivudska zvezda.

- Tada sam mislio da sam glumac Matju Mekonahju. Sećam se svog razmišljanja i kako sam jedva čekao da napustim bolnicu kako bih se vratio snimanju filmova - prisetio se Kertis.

Kurir sport/BBC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track