BEKSTVO ALEKSANDRA PRIJOVIĆA PROVERAVA DRŽAVA: Zatvor ili samo opomena!?
Foto: Kurir

saznajemo

BEKSTVO ALEKSANDRA PRIJOVIĆA PROVERAVA DRŽAVA: Zatvor ili samo opomena!?

Fudbal -

Aleksandar Prijović, koji je napravio veliki prestup kada je u sredu uveče odlučio da napusti svoju kuću, u kojoj služi kaznu od tri meseca kućnog zatvora, na udaru je državnih organa, koji će nakon prikupljanja svih potrebnih podataka odlučiti da li će ostatak kazne morati da odsluži u nekom od srpskih zatvora!

Fudbaler je, podsetimo, na osnovu priznanja krivice pred Trećim osnovnim tužilaštvom osuđen na kućni zatvor zbog kršenja zabrane okupljanja tokom vanrednog stanja.

Njega je policija u vreme ove zabrane, koja je bila na snazi zbog koronavirusa, zatekla u kafiću jednog beogradskog hotela. U sredu je, međutim, umesto u kući, bio na jednom splavu, na nastupu Aleksandre Prijović.

foto: Kurir

- Zakon predviđa da u ovakvom slučaju poverenik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija šalje vanredni izveštaj sudu o kršenju zabrane mera ili da izrekne opomenu. Sud ima mogućnost da policiji da nalog da u roku od 24 sata privede Prijovića i naloži njegovo sprovođenje u neki od zatvora - objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da je sada sve na sudu.

Naš izvor podseća i da bi Prijović tokom naredne nedelje mogao da traži uslovni otpust, to jest da posle izdržane dve trećine kazne bude pušten na slobodu.

- Ovo što je uradio, međutim, sigurno mu neće pomoći da ranije završi sa odsluženjem kazne, jer s obzirom na to da je uhvaćen u noćnom provodu u vreme služenja kazne, svrha kažnjavanja sigurno nije postignuta, pa je teško da može da dobije pozitivnu ocenu - zaključuje naš sagovornik.

(Kurir.rs/J. Spasić, Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track