TERZIĆ ZNA ŠTA HOĆE U CRVENOJ ZVEZDI NA LETO: Prijović i Katai su mete, Ivanović i Tošić želje!!! (FOTO)
Foto: Dado Đilas Starsport

iskustvom u ligu šampiona

TERZIĆ ZNA ŠTA HOĆE U CRVENOJ ZVEZDI NA LETO: Prijović i Katai su mete, Ivanović i Tošić želje!!! (FOTO)

Fudbal -

Generalni direktor Zvezdan Terzić svestan je da mu samo kapitalci poput Marka Marina mogu doneti rezultat u Evropi, a time i dominaciju u Srbiji

Čelnici Crvene zvezde krajnje ozbiljno i u tišini rade na dovođenju novih igrača. Kraj sezone je blizu, a prelazni rok će trajati celo leto i jesen. Trostruki uzastopni prvak države želi što pre da oformi tim pred početak kvalifikacija Lige šampiona. Generalni direktor Zvezdan Terzić svestan je da mu samo kapitalci poput Marka Marina mogu doneti rezultat u Evropi, a time i dominaciju u Srbiji.

foto: AP

Bez obzira što se priča da je Aleksandar Prijović bliži Grčkoj i PAOK zbog bolje finansijske ponude, istina je drugačija. Visoki centarfor je na dobrom putu da zaduži Zvezdinu "devetku". Aleksandar Prijović boravi u Srbiji i već je imao razgovor sa Dejanom Stankovićem i Zvezdanom Terzićem u kojem mu je rečeno šta se od njega očekuje. Potrebno je samo da reši status sa Al Itihadom i da definitivno postane slobodan fudbaler. Nikada nije krio da je zvezdaš, a u jednom ranijem intervjuu za Kurir rekao je da je kao klinac trenirao na Marakani, zajedno sa Vujadinom Savićem.

foto: Profimedia

Slična situacija je i sa Aleksandrom Kataijem. Crvena zvezda ga je odmah kontaktirala kada je raskinuo ugovor sa Los Anđeles Galaksijem. Njegov menadžer Miško Bogdanović rekao je ranije za Kurir da Katai ima želju da se vrati na Marakanu, ali da će u slučaju bolje finansijske ponude izabrati ponudu iz Kine ili Bliskog istoka. Izazov da sa Zvezdom igra Ligu šampiona ili Ligu Evrope je ona karta na koju igraju u Ljutice Bogdana.

foto: Dado Đilas

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić uvek je održavao odnose sa igračima sa kojima je sarađivao. Nije tajna da Terzić u ekipi želi i Baneta Ivanovića i Duška Tošića. Obojica su iskusni fudbaleri koje odlično poznaje iz OFK Beograda i kojima je lično trasirao uspešnu karijeru.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Branislav Ivanović, prema najavama iz Rusije i medija iz Sankt Peterburga, neće produžiti ugovor sa Zenitom. Iako ima 35 godina, nalazi se u sjajnoj fizičkoj spremi i bez problema bi mogao da igra vrhunski fudbal još najmanje dve godine. Ivanović je taj koji će doneti odluku o svojoj daljoj karijeri.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Duško Tošić nalazi se trenutno u Beogradu gde iščekuje vesti iz Kine. Naime, tamošnja liga još nije krenula, a čelnici klubova trebalo bi da se usaglase šta će biti sa strancima koji se ne nalaze u toj zemlji, jer zbog pandemije koronavirusa ne mogu da se vrate u svoje klubove. Ukoliko Duško Tošić bude obeštećen od Kineza ne postoji nijedan razlog da ponovo ubuče crveno-beli dres, kao što je to činio u eri Roberta Prosinečkog.

Sa Crvenom zvezdom se povezuje još jedan nekadašnji reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović, kojem krajem meseca ističe ugovor sa Bazelom i postaje slobodan igrač. Iako je u odličnim odnosima sa Zvezdanom Terzićem, njegov dolazak na Marakanu nije izvestan, pošto ga je generalni direktor crveno-belih u protekle dve godine zvao da dođe u Beograd. Međutim, Kuzmanović nije želeo da se odrekne velike plate u Bazelu koja je na godišnjem nivou iznosila 1.000.000 evra.

foto: Profimedia

Ne treba smetnui sa uma i da će Dejan Stanković sigurno ovog leta dovesti dvojicu ili trojicu fudbalera iz Italije u Crvenu zvezdu. Mister odlično poznaje prilike na Apeninima. Ove zime bio je zainteresovan da dovede mladog krilnog napadača Mirka Antonućija iz Rome, ali je on završio na pozajmici u Vitoriji Setubal iz Portugala. Spekulisalo se i sa iskusnim Ignaciom Abateom, nekadašnjim kapitenom Milana koji je bez kluba od prošlog leta.

Ako izuzmemo Ligu šampiona, gda već tri meseca čeka revanš s Barselonom, i gde su male šanse da prođe dalje, večerašnje (21.00) finale Kupa Italije protiv Juventusa u Rimu je jedina Napolijeva šansa za trofej ove sezone. A kvota na Napolitance je 3,50, dok je na Juve 2,15. Kvota da će biti nerešeno i da ćemo gledati produžetke je 3,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za finale Kupa Italije Napoli - Juventus.

Kurir sport / A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track