OD IRSKIH KONOBARA,  SPLITSKIH BILIH, ZVEZDINOG DŽELATA, DO SONA I KEJNA! Mogući rivali Partizana do Lige Evrope!
Foto: partizan.rs

projekcija

OD IRSKIH KONOBARA, SPLITSKIH BILIH, ZVEZDINOG DŽELATA, DO SONA I KEJNA! Mogući rivali Partizana do Lige Evrope!

Fudbal -

UEFA je donela odluku da se naredne sezone igra samo jedan meč u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope što naravno utiče i na naše klubove prvenstveno Crvenu Zvezdu i Partizan.

Manje više je poznato šta čeka crveno- bele, a evo i projekcije koji rivali bi mogli da se sastanu sa Partizanom na putu do Lige Evrope

Na na tom putu crno- bele mogli bi da očekuju neka paklena imena evropskog fudbala.

Međutim, Partizan ima velike šanse da se nađe među povlašćenima i u 4. kolu. Za to mu je dovoljan kiks nekog od favorita u 1. i 2. kolu kvalifikacija koji ima bolji koeficijent od crno-belih (APOEL, BATE, Kopenhagen...), ali bi Partizanu odgovarao i povoljan rasplet u nekoliko evropskih liga.

Partizan može značajno da olakša sebi put u Evropu ako osvoji Kup, jer onda preskače prvu rundu.

Na sajtu Partizana je i objavljena tabela potencijalnih rivala tek od 2. kola, pa ćemo razmotriti koji su potencijalno najteži i najlakši put do Lige Evrope za crno-bele:

foto: @starsport

Najlakši put:

2. kolo: Šamrok Rovers, 3. kolo: TNS, 4. kolo: Sivas

Ima tu još ekipa koje bi crno-beli mogli da priželjkuju, a Sivas je stavljen kao najbolja opcija za 4. kolo u slučaju da crno-beli budu nosioci u plej-ofu.

Mesto nosioca u plej-ofu ne mora nominalno da znači i lakšeg rivala, jer i među nepovlašćenim timovima ima mina poput Milana, PAOK-a, Rendžersa, AEK-a, Frajburga...

Ipak, situacija se menja iz dana u dan, tako da će konačna projekcija još uvek nije poznata.

Na navijačima Partizana je da sada sa većim interesovanjem prate lige od kojih crno-beli zavise i da se nadaju da će ih sreća pogledati na žrebu i kada su u pitanju rivali, ali i kada je u pitanju domaćinstvo.

foto: Beta

Najteži put:

2. kolo Kairat, 3. kolo Hajduk Split, 4. kolo Totenhem.

Kairat je ekipa sa najboljim koeficijentom među nepovlašćenim ekipama u žrebu. Jedna je od najjačih kazahstanskih ekipa godinama, mnogo ulažu a pre nekoliko godina izbacili su Crvenu zvezdu u 1. kolu kvalifikacija za LE

Iako ima težih rivala od Hajduka iz Splita u 3. kolu, bez dileme je ovo rival koga bi crno-beli najradije izbegli, zbog dobro poznatih tenzija sa ekipama bivše Jugoslavije.

Još ako bi žreb naterao crno-bele da igraju na Poljudu, to bi bilo pakleno gostovanje.

foto: Starsport©

Totenhem je svakako najteži mogući rival u poslednjem kolu.

Kakva je snaga "Pevaca" najbolje je na svojoj koži osetila Crvena zvezda u Ligi šampiona prošle sezone.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track