MILOVI CIRKUZANTI DELE LEKCIJE IZ KORONE: Nemaju laboratoriju, a optužuju da su se navijači zarazili u Beogradu
Foto: @starsport

Nova provokacija iz Podgorice

MILOVI CIRKUZANTI DELE LEKCIJE IZ KORONE: Nemaju laboratoriju, a optužuju da su se navijači zarazili u Beogradu

Fudbal -

Crna Gora je prva u Evropi proglasila pobedu nad COVID-19, nazvali su se "korona free" državom, ali su sada saopštili da odjednom imaju sedam novoinficiranih.

Šef Kliničkog centra bolnice u Podgorici Jevto Eraković opravdao je ovo izjavom da se korona virus u Crnoj Gori ponovo proširio zbog navijača koji su bili na utakmici polufinala Kupa Srbije u kojoj je Partizan na svom terenu savladao Crvenu zvezdu sa 1:0.

Predsednik Medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije prof. dr Miljko Ristić smatra da je Crna Gora olako saopštila podatke o zaraženima.

- Mislim da bi neko dao takvu konstataciju mora da ima potpuno validne podatke od osoba kod kojih je dokazan pozitivan test. Moraju da znaju da li su imali kontakt, ali čak ni to možda nije dovoljno. Ne mora da znači da se osoba tamo zarazila, odnosno da li zaraza potiče sa derbija. Mislim da je to olako saopšteno, provokativno, ali epidemiološka služba na kraju može i da nađe izvor zaraze - poručio je doktor Miljko Ristić u izjavi za Mondo.

Doktor je objasnio da moraju da naprave "epidemiološku anamnezu" i da utvrde ko je sa kim bio u kontaktu, a ako je većina inficiranih bila na meču - onda je to verovatno izvor zaraze.

- Gledajući racionalno, mislim da je to pretenciozna poruka Crnogoraca i da bi neko sa sigurnošću mogao da izjavi tako nešto, morao bi da ima jasne epidemiloške analize - kazao je Ristić koji je skeptičan da je to slučaj sa Crnogorcima.

Eraković je pozvao vlast u Crnoj Gori da ispita koliko je navijača preko Bosne i Hercegovine otišlo i vratilo se iz Srbije u Crnu Goru. Zbog ovoga je Vlada Crne Gore danas donela odluku da zatvori granice i prema Bosni i Hercegovini.

Crna Gora nije otvorili granicu prema Srbiji, pravdajući to visokom stopom zaraze. Večiti derbi, 200. po redu, odigran je prošle srede pred oko 15.000 gledalaca na stadionu u Humskoj.

Kurir sport / Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track