ZLATIBOR SLAVI ULAZAK U SUPER LIGU! Trener Predrag Ristanović: Ponosan sam na igrače! KURIR TV
Foto: FK Zlatibor

Spektakl u najavi

ZLATIBOR SLAVI ULAZAK U SUPER LIGU! Trener Predrag Ristanović: Ponosan sam na igrače! KURIR TV

Fudbal -

Najelitnije fudbalsko takmičenje u Srbiji, Super liga, u narednoj sezoni će imati debitanta u vidu Zlatibora!

Ekipa trenera Predraga Ristanovića je minulog vikenda kao gost savladala Kolubaru pred prepunim tribinama u Lazarevcu sa 2:1 i tako kolo pre kraja obezbedili plasman u elitni rang.

Šef struke Zlatibora u izjavi za Kurir sport kaže da je uspeh njegovog tima sasvim zaslužan.

foto: FK Zlatibor

Pobedom u Lazarevcu protiv Kolubare ostvarili ste istorijski uspeh plasmanom u Super ligu. Da li ste verovali da možete do elitnog ranga?

- Iskreno, malo nas u klubu je verovalo da možemo do Super lige. Kada smo predsednik i ja formirali ekipu vodili smo računa da to budu prvo dobri momci pa onda dobri igrači. Posle toga, uz dobar trening, napravljena je dobra atmosfera što je bio ključ uspeha.

U Lazarevcu vas je dočekao pun stadion, odlični uslovi za igru. Međutim, domaćini su blago rečeno revoltirani suđenjem. Imaju li za to razloga?

- U Lazarevcu je atmosfera bila prava fudbalska, pun stadion posle deset godina, odličan teren. Sve je bilo na vrhunskom nivou. Što se tiče optužbi mojih sportskih prijatelja na račun suđenja, mi izgleda nismo bili na istoj utakmici. Snimak utakmice postoji i na njemu se može videti da je njihov kapiten zasluženo dobio crveni karton. Na snimku se može videti da je realan rezultat meča trebao da bude 8:2 u korist Zlatibora. To što su igrači podlegli psihološkom pritisku to je problem stručnog štaba Kolubare. Prema tome, razloge poraza treba da traže u svojim redovima.

Primili ste ubedljivo najmanje golova u ligi, važite za čvrstu homogenu ekipu. Kakvo izdanje možemo očekivati u najvišem rangu srpskog fudbala?

- Ekipa koja je izgubila za godinu dana četiri utakmice, od toga dve iz penala, primila najmanje golova, pokazala je da zasluženo ide u Super ligu. Za elitni rang probaćemo da zadržimo isti sistem sa par pojačanja.

Doček je bio za pamćenje, slavilo se do jutarnjih sati?

- Doček je bio veličastven sa neizbežnim trubačima. u subotu očekujemo pun stadion i nadamo se pobedi i prvom mestu na kraju sezone.

foto: FK Zlatibor

Kurir sport / Mladen Radulović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track