GRAFIČAR ODLUČIO: Nećemo u Superligu zbog partnerskog odnosa sa Crvenom zvezdom!
Foto: Privatna arhiva

čuvaju regularnost

GRAFIČAR ODLUČIO: Nećemo u Superligu zbog partnerskog odnosa sa Crvenom zvezdom!

Fudbal -

Predsednik beogradskog kluba Slobodan Govedarica veruje da će kroz godinu ili dve "ljubičasti" sa Senjaka sami, bez pomoći crveno-belih izboriti plasman u elitu

Slobodan Govedarica, predsednik FK Grafičar, lidera Prve lige Srbije, objavio je da će predložiti Upravnom odboru kluba da odustane od plasmana u Superligu Srbije. Razlog je partnerski odnos sa Crvenom zvezdom, šampionom države.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

- Cilj svakog sportskog radnika i sportiste je da bude prvi, da u svakom meču da svoj maksimum i bude najbolji. Samo uz ekstremne napore i odricanja dolaze i rezultati. Kada smo 2015. godine preuzeli RFK Grafičar to je bio klub pred gašenjem. Račun je bio u blokadi. Klub se nalazio u četvrtom rangu takmičenja. Od mla]ih selekcija, klub je imao samo omladince u trećem rangu takmičenja. Prostorije i svlačionice su bile u ruiniranom stanju - naveo je Slobodan Govedarica, predsednik Grafičara i nastavio:

foto: Starsport

- Od prvog dana upravljanja klubom fokus je bio na fer i sportskom odnosu, ozbiljnom radu i visoko postavljenim sportskim ciljevima. Oformljene su sve mlađe selekcije i zaposleni su treneri sa "A" ili "PRO" licencama. Uložena su znatna novčana sredstva u renoviranje postojećih svlačionica, prostorija kluba, u kupovinu sportske opreme i rekvizita. Potpisan je Ugovor o saradnji sa Crvenom zvezdom.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Potom je Govedarica naveo sve akcije koje je pokrenuo u Grafičaru.

- Prvi tim i sve mlađe selekcije su, iz godine u godinu, napredovali iz ranga u rang. Sa ponosom možemo da kažemo da su nam trenutno sve mlađe kategorije u najvišim rangovima. Od kluba pred gašenjem, došli smo do toga da smo na pragu Superlige! U klubu su zaposleni mladi i stručni ljudi koji vole svoj posao i vole svoj klub. Krenuli su i radovi na Senjaku. Cilj je da postavimo teren sa veštačkom travom i krenemo sa izgradnjom tribine koje će biti po svim propisima.

foto: Privatna arhiva

Slobodan Govedarica smatra da ulazak u Superligu može da naškodi Crvenoj zvezdi i zbog toga to ne vidi kao dobru odluku. Bez obzira što je Grafičar to pravo izborio pošteno i na terenu.

- Ipak, svakog dana dobijamo pitanja: "Da li ćete ući u Superligu?" , "Da li je moguće da Klub koji usko sarađuje sa Crvenom zvezdom igra isti rang takmičenja?", "Da li je to po propisima FIFA i UEFA moguće?". Jasno je da bi ulaskom RFK Grafičar u Superligu saradnja sa Crvenom zvezdom morala biti u potpunosti prekinuta zbog regularnosti takmičenja. Crvena zvezda je naš najveći i najtrofejniji klub i Zvezdi ne treba senka na istorijske uspehe koje ostvaruje u poslednje vreme. Dragan Džajić, velika fudbalska i ljudska legenda, nas je posavetovao na početku vođenja kluba da idemo korak po korak, pravimo zdrave temelje i da stvorimo klub koji će da traje. Zbog toga obaveštavam sportsku javnost da je moj stav koji ću izneti na Upravnom odboru kluba u ponedeljak da klub odustane od plasmana u Superligu Srbije ove sezone, iako je dokazao da je u svakom smislu najbolji u Prvoj ligi. Takođe, nedostatak adekvatne infrastrukture je razlog odustajanja našeg kluba od elite. Ali i ona će biti završena najkasnije za dve godine.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Slobodan Govedarica smatra da Grafičar ima lepo perspektivu. Međutim, ukoliko želi u Superligu moraće da raskine partnerske odnose sa Crvenom zvezdom.

- RFK Grafičar je osnovan 1922. godine i predstavlja klub sa velikom tradicijom koji se nalazi na jednoj od najlepših lokacija u Beogradu i ubeđen sam da će za godinu ili dve biti član Superlige, ali ne kao filijala Crvene zvezde već kao potpuno samostalan klub - zaključio je Slobodan Govedarica.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track