DEO TIMA U BUDUĆNOSTI: Mektominej produžio ugovor sa Mančester junajtedom do 2025. godine (FOTO)
Foto: EPA/Lynne Cameron

PETOGODIŠNJI UGOVOR

DEO TIMA U BUDUĆNOSTI: Mektominej produžio ugovor sa Mančester junajtedom do 2025. godine (FOTO)

Fudbal -

Fudbaler Mančester junajteda Skot Mektominej produžio je ugovor do 2025. godine.

Kako je saopštio Junajted, 23-godišnjak je potpisao petogodišnji ugovor uz opciju produženja saradnje na još godinu dana, do 2026. godine.

"Skot je proizvod naše čuvene Akademije i u klubu je od 2012. godine. Za prvi tim debitovao je 2017. godine protiv Arsenala, odigrao je 75 utakmica i postigao šest golova. On je, takođe, škotski reprezentativac", naveo je mančesterski klub.

foto: AP

Mektominej je srećan što je produžio ugovor.

"Iako shvatam da svi u ovom trenutku imamo toliko drugih stvari o kojima moramo da razmišljamo, srećan sam što sam potpisao ovaj ugovor i što ću biti deo tima u budućnosti. Oduvek sam znao samo za Junajted i nadam se da se moja strast koju osećam prema ovom klubu vidi svaki put kada izadjem na teren. Nastaviću da dajem sve od sebe svaki put kada obučem dres", rekao je Mektominej.

foto: Starsport©

On je zahvalio treneru i svima u klubu na poverenju i pomoći i izrazio je nadu da će Junajted na pravi način završiti sezonu i ispuniti ciljeve.

Trener Ole Gunar Solšer zadovoljan je što je Mektominej potpisao višegodišnji ugovor.

"Skot je bio izuzetno dobar otkako sam došao u klub i važan je deo našeg veznog reda. On u igru donosi odlučnost, upornost i veštinu i znamo da će njegove vrline biti velika prednost za naš tim u narednim godinama. Kao što uvek kažemo da je Akademija osnova kluba, prolaskom kroz taj sistem svi znaju da je Skot pokazao mentalitet koji je potreban da biste uspeli u Mančester junajtedu", naveo je Solšer.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track