ZGODNA KONOBARICA JE UKRALA KLOPOVO SRCE I PROMENILA ISTORIJU Plavuša koja je iz senke uticala na stvaranje moćnih Redsa
Foto: Profimedia

Navijači liverpula joj se klanjaju

ZGODNA KONOBARICA JE UKRALA KLOPOVO SRCE I PROMENILA ISTORIJU Plavuša koja je iz senke uticala na stvaranje moćnih Redsa

Fudbal -

Slavni Liverpul je punih 30 godina čekao na novu titulu šampiona... I konačno je dočekao! Redsi su postali šampioni Premijer lige, a najzaslužniji za ovaj istorijski uspeh kluba sa Enfilda je sjajni nemački stručnjak Jirgen Klop, koji je tvorac ovog novog moćnog Liverpula.

foto: EPA/FEDERICO GAMBARINI

Međutim, navijači Liverpula za slavlje moraju da zahvale i jednoj ženi, harizmatičnoj plavuši Uli, koja je iz senke donela neke sudbonosne odluke za klub sa Enfilda.

Ula, supruga Jirgena Klopa, je pre pet godina imala ključnu ulogu u tome da Nemac umesto na Old Traford dođe na Enfild i umesto Junajteda preuzme fudbalere Liverpula.

Nemac je bio blizu dogovora sa Junajtedom, umalo je potpisao i ugovor, kada se umešala zgodna Ula. Ona mu je poručila da smatra da to nije pravi potez i Klop je odustao.

foto: Profimedia

Kada je nemački trener osvojio Ligu šampiona sa Liverpulom, prvo što je rekao bilo je: Uspeli smo, Ula! A ona ga je čekala u masi ljudi u Liverpulu, a ponovo se slavilo i pre nekoliko dana...

Zaljubivši se u Jirgena, Ula se zaljubila i u fudbal i napisala fantastični roman "Tom i magični fudbal" koji je strateg Liverpula opisao na sledeći način: To je kao Hari Poter među fudbalerima, samo što ne leti na svom je..... štapu.

foto: EPA

Jirgen je Ulu Sandrok oženio u decembru 2005, a upoznali su se u Minhenu i posle samo tri dana počeli su da žive zajedno. Na čuvenom okupljanju pivopija, "Oktobarfestu" gde je Ula radila kao konobarica. Sama je odgajala sina radeći i kao dečiji psiholog. Pre nego što se upoznala sa tadašnjim trenerom Majnca, tri godine je radila u Keniji kao učiteljica.

foto: Profimedia

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track