PREŽIVEO SRČANI UDAR, PA DIGAO ŠAMPIONSKI PEHAR: Iker Kasiljas posle 14 meseci ponovo na terenu. NIJE GA LAKO PREPOZNATI
Foto: Profimedia

SLAVILA SE TITULA

PREŽIVEO SRČANI UDAR, PA DIGAO ŠAMPIONSKI PEHAR: Iker Kasiljas posle 14 meseci ponovo na terenu. NIJE GA LAKO PREPOZNATI

Fudbal -

Legendarni španski golman 1. maja 2019. godine dobio je jednu od najvažnijih utakmica u životu i preživeo težak infarkt.

Čuvar mreže Porta Iker Kasiljas (39) tada je u klubu dobio nešto drugačiju ulogu, a objasnio je i kako je srčani udar uticao na njega i okolinu.

foto: Instagram

- Od srčanog udara neke su se stvari promenile u životu, posebno u glavi. Svakom trenutku dajem veću pažnju i vrednost. Počeo sam drugačije da gledam na život jer nekad ne cenimo ono što imamo i ne verujemo da možemo da usrećimo druge ljude - ispričao je nakon oporavka Kailjas, kome je 1. jula istekao ugovor sa Portom.

A onda su mu sinoć saigrači priredili još jedno veče za sećanje. Osvojili su titulu prvaka Portugala, pa zvali i čuvenog golmana da dođe do terena.

- Nisam kročio na Dragao, dole na travu, 14 meseci. Svi emotivno doživljavamo ovakve stvari. Osećam se kao šampion zbog ovog velikog uspeha Porta, ali zaslužni za to su oni koji su igrali utakmice, oni su arhitekte ovog rezultata. Zahvaljujem svima koji su me pozvali da budem deo proslave na terenu. Sada bih voleo da igram - rekao je emotivni Kasiljas, koji izgleda gotovo neprepoznatljvio, pošto je srčani udar očigledno ostavio traga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track