SENZACIJA! IZ SRPSKE LIGE U ŠPANIJU: Dete Partizana potpisalo ugovor sa klubom iz Madrida!
Foto: Instagram

da li je to moguće

SENZACIJA! IZ SRPSKE LIGE U ŠPANIJU: Dete Partizana potpisalo ugovor sa klubom iz Madrida!

Fudbal -

Strahinja Bošnjak će naredne godine igrati u Hetafeu

Strahinja Bošnjak potpisao je ugovor sa španskim Hetafeom! Ugovor je potpisan na dve godine, sa opcijom produžetka na još dve.

Nekadašnji omladinac Partizana i najbolji mladi defanzivac u Srbiji dolazi u La Ligu iz srpske lige, pošto je prošlu sezonu proveo u Kolubari iz Lazarevca.

Strahinja Bošnjak prethodnih godina igrao je u Voždovcu, ali je tamo bio prilično potcenjen. Otvoreno mu je rečeno da će biti četvrti štoper u rotaciji, iza Nikole Mikića, Nenada Cvetkovića i Nemanje Pejčinovića. Baš zbog toga otišao je zimus u Kolubaru gde je igrao umesto da sedi na klupi.

foto: FK Voždovac

Menadžer Zoran Stojadinović uspeo je da Strahinji Bošnjaku obezbedi sjajan transfer. Hetafe je svake godine sve konkurentniji u Španiji. Ove sezone, jedno vreme borili su se i za Ligu šampiona, a još su učesnici Lige Evrope. Strahinja Bošnjak pridružiće se zemljaku i reprezentativcu Srbije Nemanji Maksimoviću u Madridu.

Ne treba zaboraviti da je Strahinja Bošnjak još pre nego što će napuniti 18 godina bio skautiran od strane Barselone. Umesto da dobije priliku u Partizanu, u koji je stigao iz OFK Beograda, mladi štoper je u januaru 2019. prosleđen Voždovcu. Dogovor dva kluba je bio da podele novac od budućeg transfera na ravne časti, po 50 odsto.

foto: Partizan.rs

Međutim, posle ovakvog razvoja događaja ni Voždovac, ni Partizan neće zaraditi na mladom Strahinji Boškoviću. Crno-beli će dobiti samo trening kompenzaciju, pošto je mladi defanzivac potpisao ugovor sa Hetafeom kao slobodan igrač.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track