GODINA KOJU SU LUKI POJELI SKAKAVCI: Dva gola Jovića i pehar za kraj (FOTO)
Foto: Profimedia

Zaboraviti i nastaviti dalje

GODINA KOJU SU LUKI POJELI SKAKAVCI: Dva gola Jovića i pehar za kraj (FOTO)

Fudbal -

Jović preksinoć osvojio titulu s Realom, u čijem usvajanju nije previše učestvovao jer nije dobijao šansu od Zinedina Zidana

Kada se osvrne iza sebe za Luku Jovića je ova godina koju su pojeli skakavci, uprkos tome što je u 34. šampionsku titulu Real Madrida ugradio svojih 393 minuta igre i dva gola na ukupno 16 nastupa.

foto: Profimedia

Mladi Srbin se nije proslavio u Madridu, očekivalo se više od igrača plaćenog 60 miliona evra prošlog juna. Za svoj status je sam zaslužan, mada ne treba potceniti ni "doprinose" trenera Zinedina Zidana i medija.

Kod Francuza nije postojalo strpljenja za Jovića. Na četiri utakmice dobio je priliku da startuje i tada je prikupio 290 minuta na terenu. Ostalih 100 minuta u ovoj sezoni rasporedilo se na 12 utakmica kada je dobijao šansu da u par preostalih napadačkih akcija pokaže šta može, dok su mediji izveštavali u stilu "još jedan meč bez gola Luke Jovića".

U takvoj psihozi dogodila su mu se dva pogotka u sezoni. Protiv Leganesa i Osasune, oba u sudijskoj nadoknadi vremena, pa još par malih majstorija i dva-tri poništena gola zbog ofsajda, sve dok sa koronom nije došla i serija njegovih gafova u Beogradu i Madridu zbog kojih je kao negativac završio na mnogim naslovnim stranama.

foto: Printskrin

Možda je tako sebi potpisao ispisnicu, ali postoje i oni koji veruju da će kao totalni autsajder čekati još jednu šansu kod Zidana.

foto: Profimedia, Printscreen

Uprkos tome, niko mu ne može oduzeti pravo da sada bude ponosan što je deo najvećeg svetskog kluba, najbolje ekipe u Španiji, i što će jedna rečenica u almanahu takvog giganta početi njegovim imenom i prezimenom. Moguće je da je ilustruju slikom sa Instragrama:

- Veoma sam srećan što sam u ovom timu. Svaka čast svima na ovoj sjajnoj sezoni - napisao je Jović ispod fotki na kojima se grli sa Zidanom i pozira sa imenjakom Modrićem.

Iz greške u grešku: Gafovi ga skupo koštali

Da ovo neće biti sezona za pamćenje videlo se još u septembru kada je Jović, posle kvalifikacionog meča u Beogradu protiv Portugala napustio reprezentaciju Srbije pod izgovorom povrede.

foto: EPA

Učinio je to na krajnje neprofesionalan način, pa su odgovorni u FSS i selektor Ljubiša Tumbaković to samoinicijativno udaljavanje shvatili kao ljutnju, jer je zaigrao od 87. minuta. Kasnije se ovaj problem donekle "ispeglao", ali ostao je ružan utisak o nedovoljnom poštovanju dresa, saigrača i selektora Srbije.

Poređenje

foto: Profimedia

Luka Jović vs Eden Azar

22 godine 29

Napadač pozicija Napadač

16 mečevi 16

393 minuti 1087

2 golovi 1

foto: EPA/EMILIO NARANJO

Brentford je u velikom naletu, i dalje se nada da će prestići VBA i direktno se plasirati u Premijer ligu, prvi put u istoriji. Da bi ostao na tom putu mora danas (13.30) da pobedi na gostovanju Stouku, a kvota na dvojku je 1,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Stouk – Brentford.

Kurir sport/ D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track