PRE 20 GODINA REALIZOVAN NAJKONTROVERZNIJI FUDBALSKI TRANSFER: Madrid se radovao, Barselona KIPTELA OD BESA (VIDE)
Foto: Profimedia

NA DANAŠNJI DAN

PRE 20 GODINA REALIZOVAN NAJKONTROVERZNIJI FUDBALSKI TRANSFER: Madrid se radovao, Barselona KIPTELA OD BESA (VIDE)

Fudbal -

Nekada najbolji fudbaler sveta Luis Figo pre tačno 20 godina bio je deo najkontroveznijeg fudbalskog transfera.

Figo je napravio jedan od najkontroverznijih poteza u istoriji fudbala kada je 2000. godine odlučio da iz Barselone pređe u madridski Real za tada rekordnih 44 miliona evra.

"Odlazak iz Barselone mnogo me je izmorio, bio sam pod velikim pritiskom. Pomislio sam da možda ne bih mogao to da uradim, ali prelazak u Real nije bio samo zbog sportskih i finansijskih razloga, već i zbog nekih ljudi", rekao je Figo nedavno za sajt španske Primere.

foto: Profimedia

Portugalac, osvajač Zlatne lopte iste godine, priznao je da je mnogo razmišljao da li da napravi takav potez.

Iako su ga mnogi poštovali kao vrhunskog fudbalera, njegov transfer iz Barselone u Real bio je povod da se cela Katalonija okrene protiv ovog igrača koji je preko noći od miljenika postao neprijatelj broj jedan. I ne samo Katalonija, armija Barsinih navijača štirom sveta bila je besna na izdajnički potez njihovog dojučerašnjeg idola.

foto: Profimedia

Cela situacija se desila kada se Florentino Perez kandidovao za predsednika Reala i kao obećanje naveo to da će dovesti jednu zvezdu Barselone. Figov menadžer je osetio šansu da zaradi, pa je potpisan predugovor. Međutim, ni fudbaler ni njegov menadžer nisu verovali da će Perez pobediti. Ali, desilo se potpuno suprotno.

"Kad je Figo video u šta se uvalio, kada su počeli da prete i njegovim ćerkama, počeo je da se povlači. Rekao je menadžeru Vejgi da neće u Real. Ali, problem je bio što je u ugovoru stajalo da ako Figo ne pređe u Madrid, moraće da plati Realu 35 miliona evra obeštećenja", rekao je dobro obavešten izvor za španske medije.

luis figo sa suprugom Helen Svedin
luis figo sa suprugom Helen Svedinfoto: Profimedia

Epilog je poznat - Figo je prešao u Real, čime je načinio jednu od najvećih izdaja u svetu fudbala. Prilikom svakog gostovanja na "Nou Kampu" bio bi dočekan na nož, a ostaće upamćeno i da su ga navijači Barselone jednom prilokom gađali svinjskom glavom.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track