BOMBA NA MARAKANI! Bivši igrač Mančester junajteda blizu Zvezde: Old Traford ga DOBRO PAMTI
Foto: Profimedia

junajtedov mali

BOMBA NA MARAKANI! Bivši igrač Mančester junajteda blizu Zvezde: Old Traford ga DOBRO PAMTI

Fudbal -

Italijan napadač po ukusu trenera Dejana Stankovića

Posle Gelora Kange i Aleksandra Kataija treće kapitalno pojačanje Crvene zvezde trebalo bi da bude Federiko Makeda. Italijan je napadač po ukusu trenera crveno-belih Dejana Stankovića i uz pomenutu dvojicu fudbalera garant da se mirno uđe u odbranu titule u Superligi i napad na Ligu šampiona.

Federiko Makeda (28) veliko je ime evropskog fudbala. Ovaj Rimljanin doveden je u Mančester junajted kao jedan od najtalentovanijih napadača 2007. godine. Debitovao je za prvi tim kod ser Aleksa Fergusona, a bio je i strelac nekoliko spektakularnih golova.

Međutim, karijera mu se nije razvijala kako je trebalo. Usled čestih pozajmica Sampdoriji, Štutgartu, Birmingemu i drugim klubovima izgubio je poziciju na Old trafordu.

Poslednje dve sezone proveo je u Grčkoj u Panatinaikosu. Ukupno je odigrao 37 utakmica za "zelene" iz Atine i dao 15 golova u svim takmičenjima. Valja pomenuti da mu je menadžer čuveni Mino Rajola, koji bi itrebalo da Italijanu obezbedi čiste papire iz Atine, ili makar minimalno obeštećenje.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track