TUŽNE VESTI IZ SUSEDSTVA! Ugasio se prvi klub Luke Modrića i Danijela Subašića!
Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU

strašno

TUŽNE VESTI IZ SUSEDSTVA! Ugasio se prvi klub Luke Modrića i Danijela Subašića!

Fudbal -

Fudbalski klub Zadar objavio je da više neće postojati jer nema finansijske prihode.

Ono što se spekulisali danima unazad, danas je postalo i zvanično. FK Zadar oglasio se zvaničnim saopštenjem za medije.

"FK Zadar s.d.d. već šest meseci nalazi se u stanju blokiranih računa zbog aktiviranih tužbi na FINA-i u približnom iznosu 2.700.000,00 kuna (oko 360.000 evra), uz mogućnost aktiviranja dodatnih koje ukupno iznose 1.000.000,00 kuna (133.000 evra). Grad Zadar se kao najveći deoničar jasno ogradio kako više neće finansirati klub u budućnosti niti ga logistički podupirati. Takođe, ni ostali deoničari nisu pokazali interes za finansiranjem kluba nakon održane Skupštine NK Zadar s.d.d. u martu 2020, na kojoj su jasno upoznati s finansijskim stanjem.

Klub nema dovoljan broj igrača za takmičenje u prethodno spomenutim ligama, a pored toga, do 4. avgusta mora da uplati dospele obveze HNS 'NS-u Split' u iznosu 8.800,00 kuna za šta ne postoji legalna mogućnost podmirivanja sve dok su blokirani računi na FINA-i, u suprotnom klubu preti suspenzija'', stoji u saopštenju FK Zadra.

foto: Profimedia

Zadar je bio redovni član HNL-a od 2007. do 2015, a u stečaju još nije završio jer su svi ti postupci odloženi zbog krize s koronavirusom. Prema pisanju hrvatskih medija, Zadar će se ugasiti i klub se neće takmičiti niti u jednom rangu hrvatskog fudbala.

Klub prestaje da postoji, ali fudbal se u Zadru neće ugasiti jer je osnovan novi klub HFK Zadar.

"Teoretski bi novi klub mogao odmah da počne da igra u 3. HNL, u kojoj se takmičio i stari klub, ali zbog administrativne problema je realnije da će HNK Zadar sledeće sezone nastupati u Županijskoj ligi", navodi Index.hr.

"FK Zadar pamtit će se po tome da su u njemu igrali Danijel Subašić i Luka Modrić te po tragediji iz 2008. godine kad je Hrvoje Ćustić u strašnom sudaru udario glavom u betonski zid, od čega je kasnije preminuo", dodaje se na portalu "Index.hr".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track