PRAO SUDOVE ZA 1 EVRO, A DANAS SE KUPA U MILIONIMA: Šef restorana ga molio da se OKANE FUDBALA i nastavi da STRUGA ŠERPE
Foto: Profimedia

NIJE POSLUŠAO MENADŽERA I DANAS JE U LOVI

PRAO SUDOVE ZA 1 EVRO, A DANAS SE KUPA U MILIONIMA: Šef restorana ga molio da se OKANE FUDBALA i nastavi da STRUGA ŠERPE

Fudbal -

Fudbaler Virdžil Van Dajk potpisom za Liverpul postao je u tom trenutku najplaćeniji defanzivac na planeti. Mnogi mu zavide na silnim milionima, ali malo ko zna za njegovu tužnu životnu priču.

Van Dajkov ugovor sa Redima vredan je 80 miliona evra, ali ništa to ne bi bilo toliko spektakularno da se nije isplivalo kako je sve počelo.

Ovog holandskog štopera život nije oduvek mazio, pa je tako Van Dajk i bukvalno morao da pređe trnovit put da bi stigao do zvezda.

foto: Profimedia

Sve je počelo u njegovom rodnom mestu Bredi gde je pored odlaska na treninge svoje vreme koristio da zaradi koji evro i to ne na bilo koji način već pranjem sudova!

Bio je pomoćnik u kuhinji, i kako Miror navodi, bio je odličan u tome pa su ga nadređeni molili da se okane fudbala i prepusti karijeri perača sudova, jer, jednom će možda postati čak i kuvar.

Na sreću svih ljubitelja fudbala on ih nije poslušao i ispostavilo se time doneo najbolju odluku u svom životu.

foto: Profimedia

Na njegov transfer u Liverpul tadašnji menadžer restorana a ujedno i njegov nadređeni Žak Lips ovako je odreagovao:

-75 miliona funti? Moraću da to ponovim. Se-dam-de-set-pet-mi-li-o-na-fun-ti! Apsolutno ludačka cifra! - rekao je u dahu i dodao:

- Bio je dobar radnik. Strugao je šerpe vešto. Dolazio je onim danima kada je bila najveća gužva da pomogne. I uvek je želeo da postane fudbaler, zato je i otišao u komšijski klub Viljem II.

foto: Profimedia

A stalno mu je i ponavljao:

-Okani se fudbala i operi koji sud više. Šalio sam se, odličan je momak. Njegovo ime i broj telefona su u našem beležniku. Pokušao sam da ga pozovem, naravno ne da se vrati i pere sudove. Jako smo srećni zbog njega.

Ispostavilo se da Žak nije bio u pravu...

Večeras se igraju mečevi pretposlednjeg kola Serije A, a kako je maltene sve rešeno, očekuje se dosta golova na Apeninima. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Seriju A.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track