DINAMO RAZBIJA ZVEZDU I PARTIZAN: Opet prodali igrača za OGROMNE PARE! (VIDEO)
Foto: EPA

Znaju Znanje

DINAMO RAZBIJA ZVEZDU I PARTIZAN: Opet prodali igrača za OGROMNE PARE! (VIDEO)

Fudbal -

Zagrebački Dinamo već godinama prodaje fudbalere za novac koji najveći srpski klubovi teško mogu da dostignu.

Modri imaju desetak igrača za koje su dobili preko 10 miliona evra, za dvojicu preko 20 miliona, a poslednji u nizu je Nikola Moro (22). On će u Dinamo iz Moskve, a hrvatski klub imenjak je pristao na ponudu od deset miliona evra, pišu hrvatski mediji.

Ovo je iznos koji će leći na klupski račun, a fudbaler se već dogovorio za svoju platu. Moro će tako moći da zaigra za Moskovljane već u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Dinamo ne želi samo u grupnu fazu, već da tamo pokuša da uradi nešto više. Obezbedili su dobrog sponzora, VTB banku, a sportski direktor je postao Željko Buvač, višegodišnji pomoćnik Jirgena Klopa.

Moro je odigrao 114 utakmica za Dinamo i postigao 10 golova.

Interesantno je da je to deseti najveći transfer u istoriji kluba iz Zagreba. Rekord drži Marko Pjaca (23 miliona evra), drugi je Luka Modrić (21 milion), sledi Dani Olmo (19 miliona), a zatim Benković (14,5), Rogo (13,5), Eduardo (13,5), Ćorluka (13), Kovačić (11) i Šimić (11).

Zasad, Partizan donekle može da parira Dinamu, pošto je Strahinja Pavlović otišao u Monako za 10 miliona evra, plus dva dodatna ako ovaj odigra 25 mečeva za prvi tim.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track