SVAĐAO JE ZVEZDU I PARTIZAN, A SADA ODLAZI U RUSIJU: Marko Nikolić ''ukrao'' večitima pojačanje!

transfer PIJACA

SVAĐAO JE ZVEZDU I PARTIZAN, A SADA ODLAZI U RUSIJU: Marko Nikolić ''ukrao'' večitima pojačanje!

Fudbal -

Slobodan Rajković uskoro bi trebalo da postane novi igrač ruske Lokomotive koju sa klupe predvodi Marko Nikolić, bivši šef struke Partizana.

Rajković je prošao lekarske preglede i uskoro se očekuje da se saradnja ozvaniči. Kako prenose ruski mediji ugovor će biti potpisan na jednu godinu za koje bi vreme iskusni defanzivac trebalo da zaradi oko pola miliona eva.

Nisu svi baš oduševljeni ovim transferom u prestonici Rusije. Sumnje je već izneo jedan od bivših direktora Lokomotive Ilja Gerkus, koji kaže da klub sa Rajkovićem pravi ozbiljan rizik.

- Smešno mi je što žele da dovedu Rajkovića, dečko je poslednje dve sezone igrao u Seriji B i, da budemo iskreni, nije briljirao. Sumnjam da će Lokomotiva da angažuje takvog igrača - kaže Gerkus.

foto: Starsport©

Ne treba zaboraviti da je Nikolić uspeo sa Lokomotivom da izbori plasman u Ligu šampiona i tako ''zapušio'' usta svim nevernim Tomama koje su se protivile njegovom dolasku u moskovski klub.

Sobodan Rajković (31) protekle zime prvo je bio dovođen u vezu sa Partizanom. Čak je jedno vreme i trenirao sa crno-belima u SC "Teleoptik" tokom zimske pauze. Međutim, do dogovora sa upravom nije došlo, jer mu nisu želeli dati platu od 500.000 evra po sezoni.

foto: Palermocalcio.it

Pred kraj prelaznog roka u januaru, za Slobodana Rajkovića je interesovanje pokazala i Crvena zvezda. Tačnije, trener Dejan Stanković kontaktirao je iskusnog defanzivca i ponudio mu da dođe na Marakanu. Međutim, crveno-beli prošle zime nisu uspeli da prodaju nijednog igrača na mestu štopera, pa se od angažmana Slobodana Rajkovića odustalo.

Rajković je ovog proleća odigrao 12 utakmica u Seriji B, a sa Peruđom ima ugovor do juna 2022. godine.

Slobodan Rajković je ponikao u OFK Beogradu, odakle je u januaru 2006. godine prešao u Čelsi za 5.200.000 evra. Kasnije je 2011. prodat u Hamburg za 2.000.000 evra. Igrao je i za PSV Ajndhoven, Tvente, Vitese, kao i Palermo.

N. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track