NENAD LALATOVIĆ PECNUO ZVEZDU I PARTIZAN: Veliki klubovi u Evropi kreću iz trećeg kola
Foto: FK Vojvodina

NENAD LALATOVIĆ PECNUO ZVEZDU I PARTIZAN: Veliki klubovi u Evropi kreću iz trećeg kola

Fudbal -

Navijači Vojvodine moraće ove sezone malo duže da se strpe kako bi dočekali prvu utakmicu svojih ljubimaca u Evropi.

Vojvodina je osvajanjem Kupa Srbije protiv Partizana obezbedila direktan plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a zatim spletom okolnosti u finišu LŠ i LE preskočila i to drugo kolo. Tako će "lale" krenuti tek od trećeg kola i praktično biti na dve utakmice od grupne faze.

Za razliku od Novosađana, beogradski večiti rivali Crvena zvezda i Partizan, narodski rečeno kreću od početka. Posle meča protiv Mladosti iz Lučana u Super ligi Srbije, koji su fudbaleri Vojvodine dobili sa 3:0, trener Nenad Lalatović se osvrnuo i na buduće evropske izazove.

"Voleo bih da smo u prva dva kola dobili neka dva lakša protivnika, pa da malo osetimo tu Evropu. Međutim, veliki klubovi kreću iz trećeg kola, a Vojvodina je veliki klub. Nismo bezveze osvojili taj trofej. Lepo je kad prođete prvo i drugo kolo, a da ni ne igrate, a ja bih voleo da u trećem dobijemo nekog preko koga ćemo ući u četvrto, pa čak i u grupnu fazu Lige Evrope. Kada čovek nešto sanja i mašta, to može da mu se i ostvari, a ja verujem da se čuda dešavaju. Ti klubovi jesu bogati, jer eto, možemo da dobijemo i Totenhem, a njihov i naš budžet ne mogu da se porede. Međutim, kad moji momci igraju na ovakvom nivou, u jednoj utakmici je sve moguće. Videli ste i da je Lion izbacio Mančester siti. Imaju onakav budžet, ali je Lion uspeo da pobedi zato što njegovi igrači veruju da mogu da uđu u polufinale Lige šampiona. Tako i ja verujem da mi sa našom Vojvodinom možemo da uđemo u grupnu fazu Lige Evrope", poručio je Lalatović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track