DECA PARTIZANA ČEKAJU SVOJU PRILIKU: Vlahović i Pavlović očekuju debi u nacionalnoj selekciji kod Ljubiše Tumbakovića!
Foto: EPA

bravo

DECA PARTIZANA ČEKAJU SVOJU PRILIKU: Vlahović i Pavlović očekuju debi u nacionalnoj selekciji kod Ljubiše Tumbakovića!

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković saopštio je danas spisak igrača na koje računa za start Lige nacija protiv Rusije i Turske.

Na Tumabakovićevom spisku našlo se fudbalera 27 fudbalera: Marko Dmitrović, Predrag Rajković, Emil Rockov, Nikola Milenković, Nikola Makismović, Stefan Mitrović, Strahinja Pavlović, Aleksandar Kolarov, Filip Mladenović, Saša Lukić, Nemanja Makisimović, Nemanja Matić, Nemanja Gudelj, Marko Grujić, Nemanja Radonjić, Dušan Tadić, Adem Ljajić, Sergej Milinković Savić, Filip Đuričić, Mijat Gaćinović, Filip Kostić, Darko Lazović, Danijel Aleksić, Aleksandar Mitrović, Luka Jović, Dušan Vlahović i Đorđe Despotović.

foto: Starsport©

Na spisku A sekecije naše zemlje po prvi put su se našla dva doskorašnja igrača Partizana Strahinja Pavlović i Dušan Vlahović koji čekaju svoj debitantski nastup u nacionalnom timu.

Pavlović je od ovog leta postao igrač Monaka, a prošao je sve mlađe selekcije nacionalnog tima. Na 21. nastupu za mlađe selekcije uspeo je čak dva puta da se upiše u listu strelaca.

Za razliku od Pavlovića, Vlahović je nastupao samo za mladu i U19 selekciju. Za mladu reprezentaciju upisao je samo jedan nastup, dok je za U19 čak oblačio dres čak 11 puta i upisao jedan pogoda. Ovaj talentovani napadača, dete Partizana, trenutno nastupa za Fjorentinu u koju je otšao upravo iz Humske pre dve godine u transferu teškom oko 2 miliona evra.

foto: Profimedia

Srbija će u B Ligi nacija - grupa tri, gostovati u Rusiji 3. septembra, a tri dana kasnije dočekaće Tursku.

Ovi dueli biće generalna provera za polufinale baraža protiv Norveške u borbi za plasman na EURO, koje je na programu 8. oktobra u Oslu.

Posle toga, Srbija će u drugom terminu Lige nacija dočekati Mađarsku 11. i gostovati u Turskoj 14. oktobra.

U novembru, uz finale baraža 12. novembra protiv Škotske ili Izraela u Beogradu, pod uslovom da se pobedi u Oslu, u Ligi nacija Srbija će igrati u Mađarskoj 15. i dočekati Rusiju 18. novembra.

Kurir sport / N. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track