SJAJAN START SEZONE ZA ČUKU! Vinsent Eze poručuje: Nastavljamo u istom ritmu!
Foto: FK Čukarički

INTERVJU

SJAJAN START SEZONE ZA ČUKU! Vinsent Eze poručuje: Nastavljamo u istom ritmu!

Fudbal -

Čukarički je odlično startovao u novoj sezoni, posle četiri kola belo-crni su na drugom mestu superligaške tabele, sa deset osvojenih bodova. Ekipa Aleksandra Veselinovića je ujedno i najefikasniji tim u dosadašnjem delu šampionata, postigla je čak 13 golova.

Od početka sezone mesto u startnoj postavi zauzeo je Vinsent Eze, koji je postigao tri gola. Nigerijac je prošle zime stigao na Banovo brdo, a kako je istakao, bilo mu je potrebno malo vremena da se prilagodi novoj sredini.

- Došao sam na Kipar kad su pripreme već počele, imao sam i povredu leđa, usledila je potom prinudna pauza zbog korone. Ali, stručni štab, saigrači i svi u klubu su verovali u mene, hvala im na tome. Sada je sve mnogo bolje, osećam se sjajno, verujem da ćemo nastaviti u pobedničkom stilu – kazao je Eze.

Početak sezone bio je odličan za belo-crne. Eze ističe da je zadovoljan kako su ekipa i on lično krenuli na startu Super lige.

- Mogu da kažem da sam zadovoljan početkom sezone. Pozicija na tabeli je dobra, nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Takođe, postigao sam tri gola, presrećan sam zbog toga. Posebno sam zadovoljan poslednjom utakmicom u Užicu, ali to je sada iza nas. Najbitnije je da mislimo o sledećim izazovima. Lični učinak ipak nije toliko bitan, na prvom mestu je ekipa. Ovo je kolektivni sport i za pobedu je potreban doprinos svih igrača.

Čukarički je odlično krenuo, posebno na domaćem terenu, sa dve ubedljive pobede protiv Inđije i Rada. U oba slučaja Brđani su slavili sa po 3:0. Ipak, Eze nije želeo da predviđa skor protiv OFK Bačke (subota, 19 časova, stadion na Banovom brdu).

- Nema dileme da smo odigrali vrlo dobro u ta dva susreta na domaćem terenu. Ali, ne želim da se bavim prognozama, ne mogu da predviđan budućnost... Ne postoji rival kojeg smemo da potcenimo u Super ligi, ali verujem da smo bolji tim. Ako budemo igrali na nivou iz prethodnih mečeva, trebalo bi da nastavimo u pobedničkom stilu – optimista je Eze.

Na kraju, Nigerijac je kratko istakao šta je cilj ekipe za ovu sezonu.

- Naravno, to je plasman u evropske kvalifikacije. Dobra stvar je što smo odlično startovali, ali moramo tako da nastavimo, tek su prošla četiri kola. Kao što sam već kazao, moraćemo svi da se potrudimo da pružimo maksimum i da budemo jaki pre svega kao ekipa da bi došli do željenog cilja – zaključio je Eze.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track