NE OČEKUJE PROVOKACIJE U TIRANI Stanković pred put Albaniju poručuje: Idemo da igramo fudbal i donesemo rezultat (VIDEO)
Foto: @starsport

spremni

NE OČEKUJE PROVOKACIJE U TIRANI Stanković pred put Albaniju poručuje: Idemo da igramo fudbal i donesemo rezultat (VIDEO)

Fudbal -

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković obratio se medijima pred važno gostovanje svog tima u Tirani.

Crveno-beli u utorak (21.00) igraju u Albaniji protiv Tirane meč drugog kola kvalifikacija za grupnu fazu Lige šampiona, a trener srpskog šampiona veruje da na vrućem gostovanju neće biti provokacija.

"Ne očekujem provokacije, idemo da igramo fudbal. Sami klubovi nose svoju tenziju, i zemlje, ali ovo je sport, fudbal, idemo da se takmičimo i donesemo rezultat. Ništa specijalno ne očekujem. Oni su momci stvarno dostupni za taktiku, teže je da ih smiriš, da iskontrolišeš emocije, da se ne "sprže" pred tako važnu utakmicu, igra se samo jedna. Ali meč može da traje i 120 minuta", rekao je Stanković.

Srpski stručnjak je istakao da se njegov tim ozbiljno sprema za ovaj meč i da je spreman da izbegne "zamku" u koju je upao Dinamo Tbilisi.

Imamo još dva dana, radimo na tome, znamo i poznajemo ih, videli smo meč u Tbilisiju, dosta nizak blok i organizovano branjenje, duga lopta, polukontra i kontra. Dinamo je imao posed, ali sterilan posed, koji nije doneo plod, iako je po procentima to dosta veliko bilo na strani Tbilisija", kaže Stanković i dodaje:

"Nećemo nasesti na to, videćemo kako će da izađu, ima tu par mladih momaka, a treba da znači i iskustvo u ovim mečevima. Pričali smo o Evropi, momci su hteli da završe za 15 minuta. Bitno je da zavisi od tebe i kada ima problema, da iskontrolišeš, da na padneš pod uticaj nervoze i straha. Ima sitnih detalja, radimo u dva dana naredna na tome, videćete i sami, da ne govorim sve baš."

Navijače Zvezde brine zdravstveno stanje najboljeg igrača na startu sezone Bena. Stanković veruje da će sjajni napadač biti spreman za meč u Albaniji.

"Znam 95 posto tima, Ben je veliki profesionalac, situacija je korektna, imao tri dana, znam Bena i njegov mentalitet".

Trener zvezde se ne obazire na ime rivala i i ističe da je svaki meč od izuzetne važnosti za njegov tim.

"Meni nije neka razlika, svaki sledeći meč je važan, a ovo je target grupne faze u Evropi. Sama utakmica, ne protivnik i cilj, ili nastavljaš ili ne, to nosi dovoljnu težinu. Želim da zadržim tu atmosferu takmičenja, nebitno je ko je protivnik. Ne može da se izbegne da može da bude "vruće"", kaže Stanković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track