ALBANSKI KOMENTATOR NAVIJA ZA ZVEZDU: Kada budete pročitali zbog koga OBOŽAVA crveno-bele boje sve će vam biti jasno
Foto: @starsport, Printskrin

U SUSRET MEČU TIRANA-ZVEZDA

ALBANSKI KOMENTATOR NAVIJA ZA ZVEZDU: Kada budete pročitali zbog koga OBOŽAVA crveno-bele boje sve će vam biti jasno

Fudbal -

Poznati albanski komentator Kosta Grilo pred dolazak Crvene zvezde u Tiranu otkrio je da je veiki navijač tima iz Beograda čime se privukao veliku pažnju javnosti u Srbiji.

Grilo je u intervjuu za "Panorama sport" pričao o predstojećem duelu, ali i o tome kako jedan Albanac svrstava sebe među navijače srpskog kluba.

"Zvezda je veoma iskusna ekipa koja je igrala Ligu šampiona prethodne dve godine i do grupne faze su dolazili putem kvalifikacija. Ali, činjenica je i da Zvezda više ne spada među nepobedive timove. Radi se o dobroj ekipi, ali Tirana me je iznenadila u Tbilisiju. Igrali su prost i racionalan fudbal", kaže Grilo čije su prognoze predstojećeg duela izjednačene.

"Mislim da su šanse 50:50 jer se igra u Tirani. Tirana nije igrala neko evropsko takmičenje godinama i mislim da je gladnija od Zvezde. Nemaju šta da izgube jer će svakako nastaviti da se bore za Ligu Evrope ako budu poraženi. Čak i da pobede Zvezdu, mislim da je plasman u Ligu šampiona nemoguća misija", kaže ovaj navijač crveno-belih i nastavlja da deli komplimente na račun omiljenog kluba.

foto: Starsport©

"To je ime, klub koji ima iskustva igranja u evropskim takmičenjima i veliko je ime u Evropi, uprkos što mi (Albanci) imamo određene zamerke na srpske timove ili Zvezdu. Ja generalno nemam nikakvu vezu s politikom i sve dok komentarišem sport, fudbal... hajde da tako i ostane", rekao je Grilo i otkrio kako je postao navijač Zvezde.

albanski komentator Kosta Grilo
albanski komentator Kosta Grilofoto: Pritnscreen

"Mnogi koji su rođeni tokom 90-tih ne znaju kako je bilo živiti pre. U Albaniji smo imali dve opcije, italijansku i jugoslovensku televiziju. Pratili smo fudbal u Jugoslaviji koji je bio jedan od najboljih u tom periodu. I, nije to bila samo Zvezda, tu su bili Dinamo, Hajduk, Partizan, Radnički, Budućnost, Vardar, Priština... Ekstremno dobar fudbal se igrao i imali smo šansu da pratimo Jugoslaviju", rekao je albanski komentator koji posebno pamti Duleta Savića.

dule savić
dule savićfoto: Dado Đilas

"Zvezda je imala dobro poznatog napadača Dušana Savića. Igrao je dobro u vazduhu. Ali, kako sam odrastao u Tiranu, Petrit Dibra bio mi je omiljeni fudbaler u detinjstvu", otkrio je Grilo koji dodaje da je on pre svega navijač balkanskih klubova, Liverpula, engleskog fudbala i Bešiktaša iz Turske.

Utakmica između Tirane i Crvene zvezde igra se u utorak od 20 časova.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track