Brazilci spasli čast protiv Hondurasa
Foto: REUTERS

na pragu senzacije

Brazilci spasli čast protiv Hondurasa

Fudbal -
Glavni favorit za osvajanje olimpijskog zlata propisno se namučio sa borbenim timom Hondurasa, koji nimalo nije respektovao rivala i nedostajalo mu je korak da napravi senzaciju

NJUKASL - Fudbalska reprezentacija Brazila plasirala se u polufinale olimpijskog turnira savladavaši u Njukaslu, u četvrtfinalu, selekciju Hondurasa sa 3:2 (1:1).

Glavni favorit za osvajanje olimpijskog zlata propisno se namučio sa borbenim timom Hondurasa, koji nimalo nije respektovao rivala i nedostajalo mu je korak da napravi senzaciju.

Selekcija iz Sređe Amerike šokirala je "karioke" vodećim golom već u 12. minutu, a nakon izjednačenja ponovo je povela početkom drugog poluvremena i to sa 10 igrača pošto je Krisanto zaradio drugi žuti karton u 33. minutu.

Brazilci su, ipak, uspeli da pravovremeno srede redove, zaigraju angažovanije i na kraju posle preokreta sačuvaju vođstvo stečeno pola sata pre kraja zanimljivog meča.

Olimpijske igre su jedino veliko takmičenje na kojem reprezentacija Brazila, petostruki prvak sveta, nikada nije osvojila titulu.

Strelci su bili Leandro Damijao u 38. i 60. i Nejmar u 51. iz penala za Brazil, a Martines u 12. i Espinosa u 48. minutu za Honduras.

Brazil se u polufinalu olimpijskog turnira sastaje sa pobednikom meča između Velike Britanije i Južne Koreje koji se igra u Kardifu.

U drugom polufinalu sastaju se Japan i Meksiko. Japanci su ranije pobedili Egipat sa 3:0, a Meksikanci ekipu Senegala sa 4:2 posle produžetaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track