KORONA PREVARA: UEFA dobila dokaze da je klub lažirao rezultate testa na novi virus!
Foto: Instagram PS

skandal trese evropski fudbal

KORONA PREVARA: UEFA dobila dokaze da je klub lažirao rezultate testa na novi virus!

Fudbal -

Evropska fudbalska unija još se nije oglasila povodom neodigravanja meča prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, između Klaksvika i Slovana iz Bratislave.

Razlog prvog otkazivanja je pozitivan test fizioterapeuta Slovana na korona virus, a potom i dva člana ekipe. Nakon testiranja u Toršavnu odluka lokalnih vlasti je bila da celu ekspediciju Slovana smeste u karantin, te ih tako onemoguće da igraju ni u utorak, ni u subotu.

Slovan se oglasio saopštenjem, u kojem je poručeno da su svi igrači i članovi stručnog štaba na testovima koji su urađeni po povratku sa Farskih Ostrva bili negatovni. Takođe, Slovaci optužuju da su rezultati testova lažirani, a sve kako se utakmica ne bi igrala ili možda čak pobeda za zelenim stolom pripisala domaćinu.

- Rezultati pokazuju da smo bili u pravu što smo mislili da vlasti na Farskim Ostrvima namerno nisu dozvolile da se meč odigra. Poslali smo UEFA rezultate testova, kao argument da nas zaštiti od prevare tamošnjih vlasti, naveo je direktor kluba Ivan Kmotrik.

Epilog svega trebalo bi da bude poznat u danima koji dolaze, UEFA još nije odlučila kada i da li će ovi timovi igrati, a još nije završen ni "slučaj Gibraltar". Tamo su takođe Linkoln i Priština dva puta pokušavali da odigraju meč, koji je otkazivan zbog koronavirusa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track