ZVEZDU ČEKA PAKAO! Crveno-beli večeras igraju protiv naoštrene Tirane u Albaniji (20.00)
Foto: Crvenazvezdafk.com

kvalifikacije za ligu šampiona

ZVEZDU ČEKA PAKAO! Crveno-beli večeras igraju protiv naoštrene Tirane u Albaniji (20.00)

Fudbal -

Prvak Srbije na iskušenjima u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, Stanković i Borjan ističu da je ekipa spreman na svaki vid provokacija

Crvena zvezda večeras u gostima protiv Tirane igra utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Veliki ispit za crveno-bele jer zbog pandemije koronavirusa i novog modela takmičenja UEFA nema revanš utakmice. To znači da prvak Srbije nema pravo na grešku i da izabranici Dejana Stankovića moraju da opravdaju ulogu favorita, ali i nacionalnu i sportsku čast.

Crvena zvezda želi pobedu i prolaz, a plasman u treće kolo kvalifikacija doveo bi ekipu nadomak četvrte uzastopne evropske jeseni. Usledila bi i pauza zbog reprezentativnih obaveza, pa bi Dejan Stanković imao vremena da do 16. septembra još bolje spremi ekipu. Koliko god se trener Crvene zvezde trudio da kaže da ga u Tirani interesuje samo teren i rezultat, nije lakoveran i svestan je da će biti provokacija. Izvesno je da neće kalkulisati sa timom, da će se odlučiti na proverene i iskusne igrače. Želi kontrolu lopte i da njegova ekipa što pre da gol.

- Važno je da dobro uđemo u meč, imamo kontrolu lopte i da sve zavisi od nas. Oni sebe nazivaju favoritom. Nije problem, ali mi znamo svoje kvalitete. Igra se jedna utakmica, moje je da igračima smirim emocije ekipu i iskontrolišem emocije. Provokacija ima i na drugim utakmicama. Biće vruće, ali nećemo pasti pod taj uticaj - ubeđen je Stanković.

Kapiten Crvene zvezde Milan Borjan kao i trener ne želi tenzije.

- Spremamo se najbolje što možemo za utakmicu koja će biti veoma teška za nas. Sve je na nama i toga smo svesni. Naš cilj je pobeda i plasman u Ligu šampiona. Nema potrebe za tenzijama. Mi igramo fudbal i zato idemo u Tiranu - poručio je Milan Borjan.

Tirana - C. zvezda 20.00 Tirana. Stadion: Air Albanija. Kapacitet: 22.500 (bez publike). Sudija: Kaspar Sjeberg (Švedska). Pomoćnici: Peter Magnuson i Mikael Halin (obojica iz Švedske).

Tirana (4-2-3-1): Lika - Toševski, Najdovski, Vangjeli, Ismajlgeči - Čelhaka, Batha - Kobina, Torasa, Elton - Muci. Trener: Emanuel Egbo.

C. zvezda (4-1-4-1): Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Sanogo - Spiridonović, Ivanić, Kanga, Katai - Ben. Trener: Dejan Stanković.

Dekijev avion vozio Zvezdu

Crvena zvezda je put Tirane sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" otputovala u avionu koji nosi ime po njenom treneru. Zvezdin šef struke Dejan Stanković se fotografisao pored boinga 737 pred polazak za Albaniju.

Zvezdu čeka mučki provokator Andi Lila (34), bivši reprezentativac Albanije, član je Tirane i mogao bi da zaigra protiv Crvene zvezde. Radi se o igraču koji je napao našeg Stefana Mitrovića kada je skidao separatističku zastavu lažne države Velike Albanije koja je dronom spuštena za vreme utakmice Srbija - Albanija, oktobra 2014. Upravo je Lila uz Taulanta Džaku i Lorika Canu bio najratoborniji od albanskih fudbalera na terenu i trudio se da na sve načine otme zastavu Mitroviću, a nije prezao ni da se potuče sa navijačima koji su upali u teren.

Opet bez Milana Pavkova Dejan Stanković u Albaniju je poveo 20 fudbalera, a među njima kao i na prvom meču nema Milana Pavkova. Zbog povrede lica i duže pauze, Pavkov nije uspeo da se nametne na pripremam, a nije tajna i da klub želi da ga proda ovog leta. U beogradu su ostali i Dušan Jovančić i Veljko Simić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track