ŠTA PARTIZAN ČEKA U BELGIJI? Klub duge tradicije, ali prazne vitrine! Ozbiljan trener i ubitačna navala...
Foto: Profimedia

ako se preživi moldavija

ŠTA PARTIZAN ČEKA U BELGIJI? Klub duge tradicije, ali prazne vitrine! Ozbiljan trener i ubitačna navala...

Fudbal -

Fudbaleri Partizana saznali su ime svog potencijalnog protivnika u trećem kolu kvalifikacija za grupnu fazu Lige Evrope.

Ukoliko crno-beli u Moldaviji opravdaju ulogu favorita, naredni protivnik biće im belgijski klub Šarloa, inače trenutno lider u domaćem šampionatu.

Iako je tamo odigrano tek četiri kola poluralne ''Zebre'' su sakupile maksimalan broj bodova uz samo jedan primljen pogodak, što najbolje govori o formi ove ekipe ali i ambicijama za nastavak sezone.

Šarloa je klub bogate tradicije, ali i praznih vitrina. Klub je osnovan davne 1904. godine, a najveći uspesi su im dva finala Kupa i jednom drugo mesto u nacionalnom prvenstvu. Jasno je da će im ove godine šampionat biti prioritet, ali verujemo da će ugrabiti svaku priliku, ukoliko im se ukaže, da nešto više naprave i u Evropi.

foto: FK Partizan

Po renomiranim fudbalskim sajtovima, vrednost celog tima Šarloe je nešto više od 30 miliona evra što uopšte nije loše za klub koji se već 9 godina zaredom takmiči u najelitnijem fudbaskom takmičenju u Belgiji.

Dva najopasnija, ujedno i najskuplja igrača u belgijskom timu nalaze se u samom špicu. Reč je o Irancu Rezaiju, koji je na pozajmici iz Briža, i Šamaru Nikolsonu koji je prošlog leta stigao iz slovenačkog Domžala u transferu ''teškom'' 1.5 miliona evra. Sada, tržišna vrednost ova dva igrača je nešto više od 2.5 miliona evra i sa dva pogotka u nacionalnom šampionatu trenutno su najefikasniji u svom timu.

foto: Starsport

Ipak, najmoćnije oružje ovog tima je trener Karim Belošin, Alžirac koji je odrastao u Francuskoj, a koji je od prošle godine na klupi Šarloe. Dugo godina radio je u Belgiji kao pomoćnik, dok nije dobio priliku u Kortrajku kao prvi trener. Onda mu se ukazala prilika u Anderlehtu gde je pokazao sve svoje kvalitete koji su ga i preporučili za sadašnji klub.

Meč između Partizana i Šarloe na programu je 24. septembra u Belgiji. Po novim pravilima igraće se samo jedna utakmica, baš kao i u Moldaviji sedam dana ranije.

N. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track