AKO UMREM MLAD, POSADI MI NA GROBU SAMO RUZMARIN Veče pred smrt Mance je vrteo samo jednu pesmu KAO DA JE SLUTIO NAJGORE
Foto: FK Partizan

da se naježiš

AKO UMREM MLAD, POSADI MI NA GROBU SAMO RUZMARIN Veče pred smrt Mance je vrteo samo jednu pesmu KAO DA JE SLUTIO NAJGORE

Fudbal -

Bivši jugoslovenski fudbaler i veliki prijatelj pokojnog Dragana Mancea, Vlado Čapljić, nedavno je u jednom intervjuu za "Mondo" govoro o legendarnom golgeteru crno-belih.

Podsetimo, na današnji dan 1985. godine u saobraćajnoj nesreći u Zemunu život je izgubio proslavljeni as Partizana Dragan Mance.

Mance i Vlado bili su saigrači u klubu iz Humske i nerazdvojni drugari.

"Upoznali smo se u mlađim kategorijama reprezentacije i kad god sam sa Željom dolazio na neku utakmicu, zbog njega sam ostajao dan duže u Beogradu. Išli smo na večere, on u Pežou 205, ja u mojoj Alfi, pratim ga jer ne poznajem grad. On me je upoznao sa Željom i Veljom, visili smo u Zlatniku i restoranu kod Dake, pikali fucu u Zemunu sa decom na betončetu… prošli smo mnogo toga zajedno za jako kratko vreme", rekao je Čapljić.

Vlado je za "Mojih TOP 11" otkrio šta se dešavalo veče pre nesreće.

"Veče pre nesreće bio je kod mene u stanu, u Požeškoj 164… došao je sa Vermezom da popiju piće i da posle sačekaju Emiliju Erčić i Mirjanu Đuricu na Železničkoj stanici. Imao sam muzički stub i celo veče je puštao pesmu Đoke Balaševića ’ako umrem mlad, na grobu mi posadi samo ruzmarin’. Ja mu kažem ’Dragane, uzmi kasetu i nosi je kući, smučiće mi se pesma koliko je vrtiš’", otkriva Čapljić.

Bivši as Željezničara, Partizana i Dinamo Zagreba ne krije da je teško podneo smrt prijatelja.

"Najbolnija tačka moje karijere. Ime i prezime sa mnogo emocija. Imam puno prijatelja koji su otišli na onaj svet, ali Draganče je bio nešto posebno. Toliko neposredan, druželjubiv… stalno mi je u glavi pesma Dina Merlina ‘ali je najbolje kad u životu imaš nekog s kim možeš lako da šutiš’. Sa njim je i ćutati bio predivan osećaj", kaže Čapljić i dodaje:

"Sad svaki dan idem na posao i dva puta prolazim pored tog mesta… i uvek se setim… što je interesantno, čekam to mesto… od kvantaša kad prilazim, stegne me u grudima… sve se nadam videću ga… Nažalost, nisam ga ni tada video jer su ga odneli… stajao sam dva sata pored auta…"

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track