PADAJU MASKE U MOSKVI! Večeras saznajemo da li će "orlovi" poleteti ili im i Rusi krešu krila!
Foto: Profimedia

vreme istine

PADAJU MASKE U MOSKVI! Večeras saznajemo da li će "orlovi" poleteti ili im i Rusi krešu krila!

Fudbal -

Naši reprezentativci najavili tri boda iz meča u Rusiji na startu nove sezone Lige nacija (20.45)

Ovo već nismo navikli da čujemo od fudbalera Srbije! Obično su oni uzdržani u izjavama, posebno pred mečeve protiv jakih rivala, ali sada se to promenilo. Nemanja Gudelj najavio je da će se ekipa iz Moskve vratiti s celim plenom.

Meč 1. kola Lige nacija između Rusije i Srbije na programu je večeras od 20.45 (Sport klub). Tri dana kasnije u Beograd stiže Turska.

- Cilj je pobeda u obe utakmice! Prva je Rusija, biće teška utakmica, svi znaju da imaju dobru selekciju, ali i mi imamo veoma kvalitetnu ekipu. Idemo tamo za pobedu, prvo za naše samopouzdanje, a drugo jer imamo obavezu da pobedimo. Bitno je zbog samopouzdanja za utakmicu protiv Norveške, koja nam je najbitnija ove godine - jasan je Nemanja Gudelj.

Mečevi u Ligi nacija uvertira su za 6. oktobar, kada igramo protiv Skandinavaca.

- Ovo je veoma bitno pred meč baraža protiv Norveške. Želimo da odemo tamo puni samopouzdanja, da igramo kvalitetno i da dobijemo.

Malo detaljniju analizu dao je Nikola Maksimović, defanzivac Napolija.

- Utakmice protiv Rusije i Turske samo mogu da nam posluže da se dobro pripremimo i neke taktičke zamisli selektora sprovedemo u delo. Imamo veliku šansu za celu ovu generaciju da se nađemo na prvenstvu Evrope i sve ćemo učiniti da tako bude - poruka je Maksimovića.

Trofej daje motiv! Gudelj: Prelep osećaj osvojiti Ligu Evrope

Nemanja Gudelj okitio se ove sezone trofejom u Ligi Evrope sa Seviljom.

- Ciljevi su ispunjeni, plasirali smo se u Ligu šampiona i šesti put osvojili Ligu Evrope. Srećan sam što sam mogao da doživim taj trenutak. Prelep osećaj - kazao je Nemanja.

ISTORIJA MEĐUSOBNIH MEČEVA:

2016. godina Srbija - Rusija 1:1 prijateljska

2013. godina Rusija - Srbija 1:1 prijateljska

2011. godina Rusija - Srbija 1:0 prijateljska

2008. godina Rusija - Srbija 2:1 prijateljska

RUSIJA - SRBIJA

Moskva. Stadion: Dinama. Kapacitet: 33.000 (bez publike). Sudija: Vilijam Kolum (Škotska). Pomoćnici: Frensis Konor i Dejvid Mekgihi (obojica iz Škotske).

Rusija (4-3-3): Giljerme (1) - Fernandes (2), Džikija (14), Semjonov (5), Petrov (23) - Jonov (20), Ozdoev (7), Zobnin (11) - Komličenko (18), Dzjuba (22), Bakajev (10). Trener: Stanislav Čerčesov.

Srbija (3-2-4-1): Dmitrović (1) - Ni. Maksimović (19), Mitrović (25), Milenković (18) - Maksimović (6), Gudelj (8) - Milinković Savić (20), Tadić (10), Radonjić (7) - Mitrović (9). Selektor: Ljubiša Tumbaković

Kurir sport/M.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track