SRBIJA POKLONILA POBEDU RUSIJI: Zbornaja kaznila početničke greške Orlova! Bolan poraz u Moskvi!
Foto: EPA/YURI KOCHETKOV

liga nacija

SRBIJA POKLONILA POBEDU RUSIJI: Zbornaja kaznila početničke greške Orlova! Bolan poraz u Moskvi!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Rusije u Moskvi u okviru 1. kola Lige nacije B u Grupi 3 rezultaom 3:1

Srbija je počela odlično,napadački. bila bolja, imala je više loptu i stvorila nekoliko prilika. Prvu u 10. minutu kada je posle centaršuta Filipa Kostića iz slobodnog udarca, Sergej Milinković-Savić šutirao pored gola.

Rusi nisu pretili našem golu u prvih 20 minuta.

Velika šansa za Srbiju u 21. minutu nakon odlične akcije po levoj strani, Kostić je fantastično prošao, uputio povratnu Sergeju Milinković-Saviću koji šutira u sam ugao, ali mu je golman Šunjin odbranio.

Rusi su uspeli da priprete Srbiji prvi put u 24. minutu i to je bila najbolja šansa u dosadašnjem toku utakmice. Džikija je skočio, vratio loptu Džubi koji hvata volej, ali mu Dmitrović sjajno brani.

Već na startu drugog poluvremena Strahinja Pavlović ruši Bakajeva u kaznenom prostoru, a sudija nije imao dilemu, pokazao je na belu tačku. Džuba siguran za prednost Rusa.

Gol je šokirao Orlove , ali je ubrzo Srbija je nastavila da napada.

Tadić je sledeći pretio, izborio se za šut levom nogom sa oko 20 metara, ali je lopta otišla preko gola. Odmah potom je i Mitrović imao udarac kada je loše šutirao, samo u golmana domaćih.

Ulazak Kolarova i Đuričića je promenio formaciju Srbije, prešao je Tumbaković na igru sa četvoricom u zadnjoj liniji.

I onda opet gol za Ruse.

Neobranjiv udarac Vjačeslava Karavajeva, izborio se za šut i savladao golmana Dmitrovića.

Bio je ovo njegov prvi gol u dresu reprezentacije, igrao se 68. minut.

Ipak, naš tim se nije dao tako lako, stigli smo do smanjenja rezultata u 77. minutu. Maksimović je proigrao Lazovića, ovaj je pronašao Alesandra Mitrovića u petercu koji postiže svoj 35. gol u dresu reprezentacije Srbije.

Ali samo tri minuta kasnije Džuba rešava sve dileme oko pobednika nakon katastrofalne greške Nikole Maksimovića koji je očajno reagovao,poklonio loptu protivniku nakon klizanja, a Rus ne greši za 3:1.

Mogli smo da preko Đuričića koji je imao 1 na 1 sa Šunjinom da smanjimo rezultat, ali je naš ofanzivni fudbaler slabo reagovao, šutirao je pravo u golmana.

Poraz iz koga se mogu i moraju ivući pouke pred ključni meč protiv Norvežana u oktobru.

Čini se da je dosta uticala i fizička sprema jer su Rusi u trenažnom procedu, pošto se njihova liga igra već neko vreme, dok većina naših igrača nije igrala takmičarski meč već duže vreme.

Sledeća utakmica reprezentacije Srbije je protiv Turske u nedelju.

KRAJ MEČA

90 + 3 minut - Utakmica je završena

89.minut - Sjajna šansa za Filipa Đuričića, ali pravo u golmana Šunjina

85. minut - Rusi iskusno održavaju prednost

80. minut - GOL , Džuba 3:1, velika greška Nikole Maksimovića, loptu mu je uzeo Džuba i udarcem sa 16 metara savladao Dmitrovića.

75. minut - GOOL- Mitrović, Lazović je kao na tacni ostavio loptu napadaču Srbije koji ju je samo prosledio u nebranjenu mrežu. Nada za "orlove", do kraja je ostalo još 15-tak minuta, ako računamo nadoknadu.

foto: EPA/YURI KOCHETKOV

69. min, GOL 2:0 Sjajan šut Karaveava nakon prodora iskosa sa leve strane sa ivice šesnaesterca u same rašlje, Dmitrović je bio nemoćan.

67. minut - Inicijativa Srbije, pokušao je Kolarov iz daljine, ali je bio neprecizan.

64. minut - Izmene u reprezentaciji Srbije u igru ulaze Aleksandar Kolarov, umesto Strahinje Pavlovića i Filip Đurićić umesto Sergeja Milinkovića Savića.

62. minut- Dobar pokušaj Tadića, ali lopta odlazi preko gola.

foto: EPA/YURI KOCHETKOV

57. minut - Rusi mnogo konkretniji u drugom poluvremenu

52. minut - Lepa akcija Srbije, Tadić, Kostić , Mitrović, ali loša završnica.

48. minut - GOL, 1:0 za Rusiju, Džuba sa penala. Pavlović je neoprezno oborio Bakaeva i arbitar je pokazao na belu tačku.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

1 / 9 Foto: EPA/YURI KOCHETKOV

45 + 1 minut - Završeno je prvo poluvreme

40. minut - Velika prilika za Rusiju Džuba se možda i posle faula izborio za loptu , zavrnuo loptu sa desne strane na pet metara, ali srećom Bakajev je bio neprecizan i šutirao preko gola

34. minut - Igra se između dva šesnaesterca , malo je opao ritam igre.

28. minut. - Srbija ima blagu terensku iniijativu

23. minut - Prva šansa za Rusiju, pokušao je Džuba nakon kornera, ali je Dmitrović sjajno odbranio.

20. minut - Sjajna prilika za Srbiju, Kostić je prošao po levoj strani , uposlio Sergeja Milinkoviča Savića koji sa ivice šesnaesterca šutira zamalo preko stative.

12. minut - Sjajna lopta za Tadića u prostor, ali se nije najbolje snašao u šesnaestercu gostiju

6. minut - Prvi pokušaj Srbije nakon centaršuta Kostića pokušao je glavom Mitrović,ali pravo u Šunjina.

4. minut - Počelo je obostrano ofanzivno i jedni i drugi pokušavaju da što pre dođu u vođstvo.

1.minut - Utakmica je počela

foto: Printskrin

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković se odlučio za formaciju 3-4-2-1 u sastavu:

Dmitrović - Milenković, Ni. Maksimović, Pavlović - Lazović, Gudelj, Ne. Maksimović, Kostić - Milinković Savić, Tadić - A. Mitrović.

Čerčesov se opredelio za ovih jedanaest, u formaciji 4-3-3

Rusija: Šunin - Mario Fernandes, Semenov, Džikija, Žirkov - Zobnin, Ozdoev, Jonov - Karavaev, Dzjuba, Bakaev.

Tumbaković je u najavi meča rekao da je selekcija Rusije težak rival i da će u tom duelu njegovoj ekipi nedostajati Nemanja Matić, koji se povukao iz državnog tima

foto: Zorana Jevtić

"Sprema igrača je jedno filozofsko pitanje. Mi treneri imamo uvid u njihovu fizičku pripremu tek kada dodju na pripreme. A oni se trenutno uglavnom nalaze u pripremnom periodu. Rusija je jako dobra reprezentacija koja je kvalitet pokazala na Svetskom prvenstvu. Imaju dobru hemiju, zajedništvo, iskustvo, igrače koji se nalaze u zrelim, lepim godinama. Sigurno su trenutno jedna od ponajboljih reprezentacija", rekao je Tumbaković, preneo je FSS.

Selektor je oprezan u najavi meča,ali su zato igrači pomalo iznenađujuće veliki optimisti.

- Cilj je pobeda u obe utakmice! Prva je Rusija, biće teška utakmica, svi znaju da imaju dobru selekciju, ali i mi imamo veoma kvalitetnu ekipuIdemo tamo za pobedu, prvo za naše samopouzdanje, a drugo jer imamo obavezu da pobedimo. Bitno je zbog samopouzdanja za utakmicu protiv Norveške, koja nam je najbitnija ove godine - jasan je Nemanja Gudelj.

foto: Starsport©

Slično razmišlja i Nemanja Maksimović defanzivac Napolija.

- Ovo je veoma bitno pred meč baraža protiv Norveške. Želimo da odemo tamo puni samopouzdanja, da igramo kvalitetno i da dobijemo.Važno je da se dobro pripremimo i neke taktičke zamisli selektora sprovedemo u delo. Imamo veliku šansu za celu ovu generaciju da se nađemo na prvenstvu Evrope i sve ćemo učiniti da tako bude - poruka je Maksimovića.

foto: Reuters

Sa druge strane selektor Rusije Stanislav Čerčesov izuzetno poštuje reprezentaciju Srbije,ali veruje u svoj tim.

"Jasno je da su imena i njihovi klubovi vrlo zvučni, ali utakmica je nešto drugo i za nju se pripremamo. Već smo imali iskustva igranja sa takvim selekcijama, gde su bila zvučna imena iz velikih klubova. Nikoga se ne bojimo, vidimo sebe u istoj ravni sa svima ostalima. Želimo da odradimo naš posao i to je to, poručio je selektor Rusije"

Utakmica se igra u Moskvi na stadionu Dinama sa početkom u 20.45h

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track