STANOJEVIĆ NA PRVOM EVROPSKOM ISPITU PO POVRATKU U HUMSKU! Natho i Suma napadaju Moldavce, pobeda je IMPERATIV!
Foto: Starsport

očekivanja

STANOJEVIĆ NA PRVOM EVROPSKOM ISPITU PO POVRATKU U HUMSKU! Natho i Suma napadaju Moldavce, pobeda je IMPERATIV!

Fudbal -

Fudbalere Partizana večeras od 19 časova u Kišinjevu očekuje meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Sve osim lake pobede za novi stručni štab, pod dirigentskom palicom Aleksandra Stanojevića, je pravi debakl.

Jasno je da crno-beli nisu u najboljoj formi i da se trenuno nalaze u fazi tranzicije nakon odlaska Miloševića, ali ipak ne treba zaboraviti činjenicu gde je FK Partizan u odnosu na moldavski fudbal i da je ovaj meč za tim Sfintula ipak na neki način praznik fudbala. Sigurno je da Moldavci u ovaj meč neće ući sa belom zastavicom, a oskoljeni pobedom nad Šahtjorom iz Soligorska, ipak razlika u klasi je i više nego jasna, a to će upravo ''parni valjak'' morati da dokaže i na terenu.

Sastav koji će to morati da opravda realtivno je već poznat. Uz par izmena u odnosu na Stanojevićevu premijieru u Superligi, a bez novih pojačanja u međuvremenu, ekipa će izgledati ovako.

Na golu će posle duže vremena ponovo biti kapiten ekipe Vladimir Stojković. Iako se njegov povratak očekivao na meču sa Radom, do toga ipak nije došlo. Stanojević je Stojkovićev povratak među stative najavio još na promociji, ali deluje da kada je malo bolje upoznao sastav i shvatio šta zapravo sa sobom nose ograničenja po pitanju maldih igrača i stranca, shvatio je novi trener crno-belih da još nije vreme za kapitena. Međutim, s obzirom da u Evropi nema tih limita nema sumnje da ćemo večeras među stativama u Kišinjevu gledati iskusnog Stojkovića.

foto: Starsport

Što se odbrane tiče, tu neće biti promena. Miljković je doveden kako bi igrao ovakve mečeve, Banjak nije registrovan za ovaj meč, dok Brežančić muči muku sa povredom primicača zbog koje će biti odsutan neko vreme. S obzirom na sve to poslednja linija će izgledati ovako - Miljković, Ostojić, Vitas, Urošević. Jasno je da Stanojević i nema puno izbora pogotovo nakon odlaska Miletića u Saudijsku Arabiju.

U veznom redu će se ponovo u startnih 11 naći Izraelan Natho koga treneri Partizana očigledno zbog svog iskustva čuvaju za ove važne utakmice. Uz njega ''pozadi'' će delovati Zdjelar čije je mesto u ekipi ''zacementirano''.

Što se navale tiče, to očekujemo jednu promenu u odnosu na meč sa ekipom sa Banjice. Umesto Lazara Markovića koji je konačno izašao iz povrede, a koji ima problema sa prehladom, u timu će biti Sejduba Suma koji je nakon isključenja u Novom Sadu imao malo dužu igračku pauzu u odnosu na ostale. Ono na čemu novi trener crno-belih potencira jeste igra sa dva špica. S obzirom na to da su Matić, Sadik i Štulić dosta slični igrača, a da Stanojević nije mogao da selektira tim s obzirom na vreme kada je stigao, večeras će Gvinejac igrati dosta ofanzivnije nego inače, rame uz rame sa Sadikom. Neće Gvineja biti ofanzivan toliko kao Sadik, ali svakako će biti dosta više isturen i u šesnaestecu gostiju u odnosu na Asana i Stevanovića. Kako će se Suma snaći u toj ulozi, saznaćemo večeras.

foto: Starsport

Po bokovima će bez sumnje delovati Asanao, koji je u najboljoj formi od svih ove sezone, uz Filipa Stevanovića koji je ponovo ''proradio'' na meču protiv Rada, a i kako sam kaže taj ofanzivni stil igre Stanojevića mu više odgovara.

U samom špicu, bez prave konkurencije delovaće Umar Sadik.

Utakmica u Kišinjevu na programu je večeras od 19 časova, i ponavljamo opet, sve osim lake i sigurne pobede crno-belih bila bi prava senzacija.

OČEKIVAN TIM PARTIZANA:

Golman: Stojković

Odbrana: Miljković, Ostojć, Vitas, Urošević

Sredina: Zdjelar, Natho, Stevanović, Asano

Napd: Suma, Sadik.

Autor: N. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track