ZBOG MESIJA I LOŠIH REZULTATA: Bartomeu se suočava sa izglasavanjem nepoverenja!
Foto: EPA / Alejandro Garcia

PROBLEMI

ZBOG MESIJA I LOŠIH REZULTATA: Bartomeu se suočava sa izglasavanjem nepoverenja!

Fudbal -

Predsednik fudbalskog kluba Barselona Đozep Marija Bartomeu suočava se sa izglasavanjem nepoverenja pošto su članovi kluba danas sakupili dovoljan broj potpisa kako bi organizovali referendum o njegovoj budućnosti.

Glasanje će se održati nakon što klub overi sve potpise.

Ako dve trećine glasova bude za odlazak Bartomeua, on će biti smenjen a klub će potom zakazati nove izbore.

Članovi "opozicije" objavili su da nameravaju da sklone Bartomeua nakon što je Lionel Mesi prošlog meseca rekao da želi da ode iz kluba usred jedne od najvećih kriza.

Mesi je prošle sezone kritikovao direktore kluba, rekao je da mu se ne sviđa u kom pravcu ide klub, a optužio je i Bartomeua da nije ispunio obećanje da će ga pustiti na kraju sezone.

Pritisak na Bartomeua povećan je posle sramnog poraza od Bajerna iz Minhena u četvrtfinalu Lige šampiona od 8:2. Taj poraz, jedan od najgorih u istoriji kluba, podstakao je Bartomeua da najavi velike promene u klubu i raspiše izbore za predsednika za sledeći mart.

Takođe, bivši trener Kike Setijen danas je najavio da će tužiti Barselonu zbog načina na koji je otpušten. Setijen, kojeg je sredinom avgusta zamenio Ronald Kuman, zvanično je razrešen dužnosti tek u sredu

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track