ŠEST GOLOVA ZALEČILO RANE POSLE OMONIJE: Zvezda iskalila bes na Voždovcu! Evrogolovi na Marakani (VIDEO)
Foto: Starsport©

SUPERLIGA SRBIJE

ŠEST GOLOVA ZALEČILO RANE POSLE OMONIJE: Zvezda iskalila bes na Voždovcu! Evrogolovi na Marakani (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su pobednički niz u Superligi Srbije i pobedom nad Voždovcem 6:0 (3:0) zalečili rane posle poraza nakon penala od Omonije u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Lider domaćeg šampionata je pitanje pobednika rešio u prvom poluvremenu kada su postignuta tri pogotka, od kojih je posebno atraktivan bio onaj Željak Gavrića u 20, minutu.

Ništa manje atraktivni nisu bili ni pogotci u nastavku, koji su delo Veljka Nikolića, Mirka Ivanića i Milana Pavkova.

Drugo poluvreme

90. minut - Kraj utakmice

90. minut - GOOOOOL 6:0 Pavkov

81. minut - Sam finiš meča, Ivanić promašuje veliku šansu za 6:0!

69. minut - Dobra akcija i solidna prilika za Spiridonovića, lopta ode pored gola

57. minut GOOOOL 5:0, Ivanić! Sa dvadesetak metara Ivanić pogađa rašlje

55. minut - GOOOOOOOOOOOL 4:0, Nikolić! Posle izbijene lopte on je zahvatio na ivici šesnaesterca i pocepao mrežu

48. minut - Slobodan udarac za Zvezdu, lopta na Falćinelija, ali ispred Italijana reaguje odbrana Voždovca i izbacuje loptu u korner

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

foto: Starsport©

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme

40. minut - GOOL 3:0 , Falćineli, nakon kornera Kataia, Falćineli glavom postiže novi pogodak.

38. minut - Lepa akcija crveno -belih kombinovali su Falćineli i Katai, ali je šut Kataia izblokiran

33. minut - Opao je ritam meča, obostrano rastrzana igra.

26. minut - Zvezda vodi i i dalje napada, otvorio se i Voždovac

20. minut - GOOL, 2:0 Gavrić, fenomenalan pogodak mladog igrača Zvezde, šutirao je iskosa sa leve strane sa nekih 20 metara u same rašlje golmana Voždovca. Fantastičan gol.

17. minut - GOOL 1:0, Falćineli, prvenac Italijana u dresu u dresu Crvene zvezde. Odlično se snašao u petercu posle centaršuta Rodića i lepim voljejem zatresao mrežu.

12. minut- Zvezda pritiska sve jače

6. minut - Prva šansa za Zvezdu nakon centaršuta Rodića Gajić se spetljao u šesnaestercu gostiju.

5. minut - Blaga inicijativa crveno- belih.

1. minut - Utakmica je počela.

Sastavi:

ZVEZDA: Borjan - Gajić, Degenek, Pankov, Rodić- Nikolić, Petrović - Katai, Kanga, Gavrić - Falčineli. Klupa: Popović, Ivanić, Pavkov, Milunović, Eraković, Jovančić, Ben, Spiridonović, Gobeljić, Vukanović.

VOŽDOVAC: Preković - Stanković, Milović, Gajić, Živković - Putničanin, Ajdinović - Cvetićanin, Milosavljević, Stojčev - Vujnović. Klupa: Krunić, Jakovljević, Đorić, Stojisavljević, Mijailović, Pejčinović.

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković ističe da su mečevi pre i posle evropskih duela uvek problematični, ali da je zadatak stručnog štaba da igrače pripremi na pravi način:

’’Voždovac je ekipa koja je u poslednje vreme verna svom stilu igre, ne odustaje od nečega što je započela pre nekoliko godina. Uvek se nadigravaju, mlad su tim, kada je protivnik Crvena zvezda nemaju šta da izgube. Sigurno je da će sutra doći da se nadigravaju sa nama, a mi smo kao i uvek, pogotovo kada se igra kod kuće, spremni da pružimo maksimum. Posle izuzetno teške utakmice koju smo odigrali pre nekoliko dana sigurno da će biti izmena u timu. Imamo vremena danas i sutra da vidimo kako se igrači osećaju. Nećemo rizikovati nijednog momka za kojeg nismo sigurni da je u potpunosti spreman. Idemo dalje, svaka sledeća utakmica je najbitnija i u svakoj idemo na pobedu. Poznato je da su dueli pre i posle evropskih utakmica diskutabilni, jer odvlače pažnju. Zadatak stručnog štaba je da upravo učini sve kako bi igrači mislima bili samo na sledećem meču. Nema sumnje da ko god bude igrao sutra zna koji dres nosi i nemam dilemu da će pružiti maksimum u datom trenutku. Voždovac je prepreka ka cilju koji želimo da ostvarimo, a to je osvajanje titule.’’

Šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Jovan Damjanović ističe da očekuje težak meč, ali da njegovim mladim i talentovanim igračima neće nedostajati motiva da pokažu šta mogu:

’’Očekuje nas jedan ozbiljan i renomirani protivnik, koji igra dosta dobar fudbal. Žele da kontrolišu stvari na terenu, posebno sa loptom, što je i naš cilj, i neće nam biti nimalo lako. Imaju ozbiljan igrački kadar, stručni štab radi dobar posao, ali mi imamo grupu talentovanih igrača koji će imati motiv da pokažu šta mogu, tako da idemo da se nadigravamo. Iskoristili smo nekoliko prethodnih utakmica da se uigramo kao ekipa. Velike promene su se desile u ekipi, tako da nam je bilo potrebno strpljenja i vremena da se stvori kohezija. Mislim da je ovo jedan prirodan put gde se čak i u utakmicama bez rezultata mogla videti dobra igra, jer je sve ovo jedan proces koji traje i zbog toga nisam nezadovoljan.’’

Meč 8.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Voždovca igra se u 21 čas.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track