U TOPLIČAČNINU JE FUDBAL LJUBAV: Uče nas da budemo dobri drugari i učenici
Foto: Kurir

više od veka postojanja

U TOPLIČAČNINU JE FUDBAL LJUBAV: Uče nas da budemo dobri drugari i učenici

Fudbal -

Za sto i jednu godinu koliko postoji kroz Fudbalski klub „Topličanin“ prošlo je mnogo generacija, a ovaj klub igrao je u različitim ligama.

Ipak, ono što je najbolje i što ga čini jednim od simbola grada jesu mlađe kategorije, koje u njemu provedu godine detinjstva. Tako je i sada, a ta deca od kako nauče da jure za loptom, to čine u ovom klubu.

-Petlići, pioniri, kadeti su naše uzdanice i sa njima se puno radi. U godinama kada se razvijaju, sport je izuzetno važan, posebno poslednjih decenija, kada su lopte zamenili telefoni i igrice. Zato se trudimo da ih što više angažujemo na travi i pomognemo im da rastu zdravo- kaže trener pionira Omladinskog fudbalskog kluba „Topličanin“ Saša Mušikić.

foto: Kurir

On dodaje da su i tokom leta naporno radili, uvek kada se moglo i to je deci bila jedina zanimacija koja ih je malo otrgla od razmišljanja o trenutnoj epidemiji kovida 19.

A „privoleti“ ih da treniraju nije teško, jer je svim dečacima u genima fudbal.

-Volim ovaj sport i već osam godina igram. Uglavnom svaki dan treniram, što sa ekipom, što kući sa drugovima. Ovde nas teraju i da više učimo u školi i nema dolaska ako popustimo. Naučio sam šta je drugarstvo i da moramo da budemo jedan tim, nema odvajanja- priča za Kurir kapiten o pionira OFK „Topličanin“ Miloš Milenković.

I ostali potvrđuju isto. Malešni osnovci, srećni što vide novinara i što je i njima neko psovetio pažnju, dodaju da su treninzi prilika da se druže i da zato mnogo vole gostovanja i utakmice sa drugim klubovima.

foto: Kurir

-Ima teških trenutaka, to su oni kada izgubimo, ali se trudimo da sledeći put budemo još bolji. Predaje nema, samo daljeg napretka- zaključuju mališani dok ponosno pokazuju na terenu ššta znaju i šta su naučili.

I od njih se mnogo nauči u par minuta. I o drugarstvu, važnosti škole i o samoj igri. I možda niKo od njih u budućnosti ne bude veliki fudbaler, ali bar će svoje detinjstvo pamtiti po jednoj dobroj i zdravoj priči, koja je zapravo u malim sredinama i osnovna uloga sportskih klubova.

Kurir sport / B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track