ZAVELA ČUVENOG KOLEGU, PA ISKULIRALA GVARDIOLU: Prva ŽENA, fudbalski sudija u Nemačkoj završava karijeru! VIDEO
Foto: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

SA NJOM NEMA ŠALE

ZAVELA ČUVENOG KOLEGU, PA ISKULIRALA GVARDIOLU: Prva ŽENA, fudbalski sudija u Nemačkoj završava karijeru! VIDEO

Fudbal -

Finale Superkupa Nemačke između Bajerna i Borusije iz Dortmunda sem po po fudbalskom spektaklu biće u centru pažnje zbog Bibijane Štajnhaus čuvenog ženskog sudije koja će ovom utakmicomm završiti karijeru.

Posle 12 godina, simpatična policajka iz Langenhagena, inače prva žena glavni sudija u muškom fudbalu, okončaće sjajnu karijeru.

Bibijana je od 2017. godine delila pravdu na 23 utakmice u Bundesligi, a sudila je na po tri evropska i svetska prvenstva u ženskoj konkurenciji.

Tokom njene karijere bilo je mnogo anegdota, a najzanimljivija scena desila se svojevremeno sa Pepom Gvardiolom dok je obavljala ulogu 4. sudije na derbiju Menhengladbah - Bajern Minhen kada ju je Katalonac bukvalno "opsedao".

Bibijana Štajnhaus je već četiri godine u vezi sa nekadašnjim engleskim internacionalnim arbitrom Hauardom Vebom (sudija finala Svetskog prvenstva i Lige šampiona 2010. godine), sa kojim se upoznala na jednom kursu za sudije u UEFA.

Englez je zbog Bibijane čak ostavio i suprugu Kej i troje male dece, kako bi se preselio u Hanover da živi s njom. Zanimljivo i on je policajac po zanimanju.

- Velika je privilegija imati takvog partnera uz sebe. Stalno razmenjujemo ideje o sportu. Hauard me podržava i to je najvažnije. On je, mogu to da kažem, moj najveći navijač - rekla je Bibijana u jednom intervjuu.

Utakmica Bajerna i Borusije na programu je u sredu uveče u 20.30h.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track