SRUŠILI NEPOBEDIVI BAJERN, SAD ČEKAJU ZVEZDU: Hofenhajm favorit grupe! Kramarić bio na korak od Marakane, a sad napada crveno-bele
Foto: Profimedia

LIGA EVROPE

SRUŠILI NEPOBEDIVI BAJERN, SAD ČEKAJU ZVEZDU: Hofenhajm favorit grupe! Kramarić bio na korak od Marakane, a sad napada crveno-bele

Fudbal -

Crvena zvezda je dobila rivale u grupnoj fazi Lige Evrope.

Grupa je zanimljiva i prilično ujednačena, a paradoksalna situacija je da je Gent kao nosilac grupe možda i najslabiji tim u grupi.

Najveća pretnja je svakako nemački Hofenhajm tim koji je prethodnog vikenda šokirao i deklasirao moćni Bajern rezultatom 4:1i prekinuo impresivnu seriju Bavaracaod 23 pobede.

Hofenhajm dolazi iz malog mesta ali je već godinama u vrhu Bundeslige.

Igrali su prehodnih sezona jednom u Ligi šampiona i dva puta u Ligi Evrope.

Za Hofenhajm igra srbin Mijat Gaćinović, a prva zvezda tima je Hrvat Andrej Kramarić.

Ono što je interesantno je da je Kramarić svojevremeno bio velika želja Crvene zvezde koji je bio velika želja trenera Robert Prosinečkog.

Kramarić je hrvatski reprezentativac, koji je zamenio Marija Mandžukića nakon povlačenja iz nacionalnog dresa, a ubedljivo je najskuplji fudbaler Hofenhajma.

Tu je i sjajni Danac Skov, kao i odlični austrijski fudbaleri.

foto: Starsport©

Gent ima dugu tradiciju u Belgiji.

Gent je odigrao 13 mečeva u Ligi šampiona, prvi su klub iz Belgije koji je igrao u evrokupovima, igrali su u LE, radi se o prilično iskusnoj ekipi koja je prošle godine pre prekida bila na drugom mestu na tabeli.

Imaju mnogo stranaca u timu, trenutno nisu u form,i igraju loše, imaju pet poraza u sedam mečeva, a u kvalifikacijma za LŠ su lako ispali od Dinama iz Kijeva posle dva poraza, prethodno su dobili Rapid iz Beča.

foto: Starsport©

Slovan Liberec je klub koji godinama igra najlepši fudbal u Češkoji oslanja se na svoju školu fudbala. Nisu više jaki kao nekada i nisu kandidati za titulu u češkom prvenstvu.

Dobili su Apoel u plej ofu, lako dobili ranjeni tim Steaue i napunili slabi litvanski Riterijal.

Čini se da je Hofenhajm prvi favorit grupe, i da sledi borba za drugo mesto.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track